Mina Lazarević: Želim da živim normalno, bez prisustva medija

Mina Lazarević: Želim da živim normalno, bez prisustva medija

Autor: | 17/08/2015

0

Život višestruko nagrađivane glumice Mine Lazarević iznenada je dobio obrise holivudskog scenarija sa elementima brutalnosti, kakvu nije mogla ni da nasluti kod svog supruga, baletskog igrača Gorana Stanića, člana Narodnog pozorišta u Beogradu. Poslednjeg dana jula on ju je u alkoholisanom stanju prvo izvređao, došlo je i do verbalnog sukoba, a zatim, kako se spekuliše, i do fizičkog obračuna, posle čega je ona napustila dom sa decom, da bi sprečila incidente sa težim posledicama. Piše se da ju je, uputivši joj teške reči i psovke i optužujući je da mu je, navodno, neverna, suprug brutalno pretukao, što je ona na saslušanju u policiji demantovala, tvrdeći da je došlo samo do verbalnog sukoba. Neizvesno je, međutim, da li je nasilja zaista bilo ili je ovim gestom želela da zaštiti supruga kojem preti robija. Da bi zaštitila decu od nemilih scena koje su se dogodile u njenom porodičnom domu na Zvezdari, sedmogodišnju kćerku Ivu i četvoroipogodišnjeg sina Marka sklonila je iz stana i odvela ih kod rođaka na Novi Beograd. Njen sin iz prvog braka Luka, koga je kao dvadesetdvogodišnjakinja dobila sa pijanistom Sašom, nije bio u stanu u trenucima dok se incident odvijao. Prve avgustovske večeri Mina, kako saznajemo, nije bila u stanu u vreme kada je Stanić, u stanju pomračenja svesti, zapucao iz automatske puške kroz prozor stana u Ulici Živka Davidovića. Za oružje, ispostavilo se, nije imao dozvolu. Ipak, njegovo ponašanje posle čega je priveden. Tokom uviđaja utvrđeno je da je Goran kod sebe imao i kapisle za detonator. Na zahtev Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, Staniću je 4. avgusta određen pritvor do mesec dana da ne bi mogao da utiče na svedoke i suprugu Minu, kao i da ne bi ponovio krivična dela. Baletan se sumnjiči da je izvršio krivična dela nasilje u porodici, neovlašćeno držanje oružja, izazivanje opšte opasnosti i ugrožavanje bezbednosti. Nekoliko dana pošto je preživela verbalni i fizički napad nasilnika, vidno uznemirena glumica odazvala se na telefonski poziv magazina "Hello!":

- Dobro sam, kao što čujete, ali nemojte me, molim vas, više uznemiravati - kratko je na početku razgovora rekla umetnica, koja se, osim po maestralnim rolama u pozorištu, proslavila i po ulogama u serijama "Porodično blago" i "Bela lađa". Dok nas je drhtavim glasom uveravala da je sada sve u redu, u pozadini se čula graja njenih mališana koji, na sreću, nisu u potpunosti svesni šta se dešava i da im je otac u pritvoru zbog nasilja nad majkom.

- Zbog naše pređašnje saradnje prvi put ću nešto reći na ovu temu, pošto izjave koje su se pojavljivale po dnevnim novinama nisu moje. Jedino do čega mi je stalo je da se normalizuje situacija i da nastavim život bar približno kao do sada. Mi više ne možemo da budemo zajedno, to je jasno, ali želim da se život nastavi najnormalnije moguće. Želim da živim bez prisustva medija, koji neposredno utiču na mene, moju decu i naše blisko okruženje. Sa Goranom ću naše probleme rešiti na najmirniji mogući način, pre svega kako bismo i dalje bili dobri roditelji i podizali decu na najbolji mogući način, u čemu nas mediji trenutno ometaju - uznemireno je rekla Mina u ekskluzivnoj izjavi za "Hello!".

Zajedno sa suprugom držala je časove glume i baleta u školi na Konjarniku i Novom Beogradu. Važili su za skladan pedagoški dvojac, što je provejavalo i iz njihovih zajedničkih izjava za medije. Poslednji put pozirali su pred fotoobjektivom pre dve godine dok su još živeli u stanu na Novom Beogradu. Inače, njihov brak sklopljen je pod velom tajne, o čemu se naveliko spekulisalo u javnosti 2008. godine, kada je otkriveno da su izgovorili sudbonosno „da“ daleko od očiju javnosti.

- Venčali smo se u krugu najbliže rodbine i kumova, 17. decembra 2007. godine, samo dan pre nego što sam rodila Ivu. Spontano smo se odlučili na ovaj čin, jer mi nikada ništa i ne uspevamo da isplaniramo - izjavila je svojevremeno Mina dok je njen, doskora voljeni suprug uveravao medije da ima savršen odnos sa Mininim sinom iz prvog braka.

- Sa Lukom imam odličan odnos, funkcionišemo kao drugari i sjajno se slažemo od prvog dana. On je inteligentan momak i s njim se o svemu možete dogovoriti. Od velike je pomoći kada je reč o brizi o bratu i sestri, koje obožava - izjavio je solista u baletskoj predstavi "Labudovo jezero", koji se nije ustezao ni da istakne kako je burnog temperamenta u ljubavi sa Lazarevićevom. Niko, međutim, nije mogao da pretpostavi koliko je govorio istinu kada je istakao da ima eksplozivnu narav.

- Veoma smo sličnih karaktera i vrlo temperamentni. Imamo ista interesovanja i zajedno odlično funkcionišemo. S druge strane, ne prepoznajem sebe kao strogog i zahtevnog supruga ili oca. Mislim da je sve stvar dogovora i u skladu s tim se i ponašam - istakao je Goran Stanić u intervjuu koji je dao pre nego što je nasrnuo na umetnicu koja se tako, nažalost, priključila velikom broju zlostavljanih žena u Srbiji, ali je pukom srećom izbegla pogubnu statistiku o broju žena koje su stradale u porodičnom nasilju. Dok ne odluči da opširnije progovori o svemu što joj se dešavalo, ostaće neizvesno da li je nasilje trpela duže vreme ili se tek sada prvi put suočila sa njim.

 

Komentari (0)

Loading
Nikola Rumenić Hello!

Najnovije vesti