Danica Maksimović: Kod sebe najviše cenim iskrenost, principijelnost i držanje dalje od politike

Danica Maksimović: Kod sebe najviše cenim iskrenost, principijelnost i držanje dalje od politike

Autor: | 03/09/2015

0


Danica Maksimović je na nedavno završene Filmske susrete u Nišu došla s filmom "Amanet" Nemanje Ćipranića, u kom je odigrala ulogu po svojoj meri - ulogu samohrane majke koja se rve sa životom da bi se izborila za svoga sina.

Ipak publika, pre svega filmska, pamti vas po ulogama „lakih“ žena. Smeta li vam to?

- To je površno gledanje na moju karijeru. Igrala sam veliki dijapazon zahtevnih uloga, koje su gledaoce dovodile od smeha do plača i obratno. I kada sam igrala takve uloge, gledala sam da te žene oplemenim, da pokažem zašto su dospele tu gde jesu - rekla je Danica u razgovoru za Kurir.

Slovite za jednu od najlepših srpskih glumaca. Koliko vam je to pomoglo u karijeri?

- Prija kad vam ljudi daju komplimente, to mi i dalje veoma znači. Žena koja želi to da zadrži mora da radi na sebi. Nisam uvek dobro raspoložena, ali gledam da i kada sam u minus fazi to nekako pomerim napred. U karijeri mi je lepota ponekad smetala.

Koju svoju osobinu najviše cenite?

- Iskrenost, principijelnost i držanje sebe dalje od politike. Nekad dobijem ćušku zbog onog što sam rekla jer ne vole svi da čuju istinu. Takođe, dobro se čuvam politike jer kada je ona ušla u pozorište, ja sam izašla iz njega. Dala sam otkaz i bila na ulici skoro 20 godina. Kad si slobodan umetnik, na ulici si, čekaš da ti zazvoni telefon, a da li će - nikad ne znaš.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Hello! hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti