Ljubomir Bandović: Danas prolaze bahati, bezočni i neobrazovani ljudi

Ljubomir Bandović: Danas prolaze bahati, bezočni i neobrazovani ljudi

Autor: | 14/09/2015

0


U vreme spore trancizije balkanskih zemalja, kad nam se čini da su neki od nas postali ludi, a skoro svi zbunjeni, normalne bismo mogli da izbrojimo na prste jedne ruke. Na tom spisku svakako se ne bi našli muški članovi čuvene sarajevske porodice Fazlinović - Izet, Faruk i Damir. Iščašenoj družini bosanskog sitkoma "Lud, zbunjen, normalan" (od prošlog ponedeljka sa sedmom sezonom prešao sa B 92 na Prvu), koji je uspeo da zaludi gledaoce širom regiona i obori rekorde gledanosti, pridružio se gluplji od glupljeg. Čombetov brat iz Amerike - Milan Kufe Čmar, u sjajnoj interpretaciji srpskog glumca Ljubomira Bandovića, koga na istim TV talasima gledamo i kao Branimira u reprizi serije "Budva na pjenu od mora".

Zanimljivo je da se u velikoj dozi dobrog zdravog humora bosanskog serijala uopšte ne spominje građanski rat, kao ni njegove posledice. Kako su scenarista Feđa Isović i glumci više puta isticali, težilo se postizanju radnje univerzalne za ceo prostor bivše Jugoslavije, što objašnjava ovu činjenicu.

Na početku razgovora s Bandovićem je otkrio da li mu je prijalo druženje s porodicom Fazlinović i misli li da "Lud, zbunjen, normalan" propagira ideju nekadašnjeg bratstva i jedinstva, trudeći se da pokažu kako se nekad živelo:

- Fazlinovići su super, ali mi ide na živce propagiranje ideje o bratstvu i jedinstvu. Da smo bili braća, tukli bismo se žešće i ne bismo se tužakali kod roditelja. Da smo bili jedinstveni, ne bi niko mogao ni da nas posvađa. Oživljavanje te stare floskule bi opet završilo u krvi - smatra poznati glumac.

Na pitanje ko danas bolje prolazi u životu: lud, zbunjen ili normalan, Bandović odgovara:
- Niko od njih. Najbolje prolaze bahat, neobrazovan i bezočan.

Talentovani glumac objasnio je i činjenicu da ga režiseri vide pretežno u negativnim likovima - siledžija, sirovina, ljubomorni muž..., te da li ga plaši etiketa takozvanog tipskog glumca.

- Ne zaboravite Bracu, Miću poštara, Akija... prostodušne i u suštini dobre ljude. Nema tu govora o tipskom glumcu. Čak i da sam imao priliku da biram uloge po sopstvenim afinitetima i temperamentu, ne bih menjao ništa od ovoga što sam do sada odigrao. Verujem da će raznovrsnost ponuda da se nastavi.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Hello!