Dejan Pantelić: Rad je moja terapija protiv bolesti

Dejan Pantelić: Rad je moja terapija protiv bolesti

Autor: | 27/09/2015

0


Nakon četiri godine, tokom kojih se suočavao i vodio bitku sa opakom bolešću, Dejan Pantelić se, na radost mnogobrojnih gledalaca, nedavno vratio na televiziju. Na RTS je, sa koleginicom Draganom Kosjerinom, vodio sportski šou program "Naša petorka". Bilo je uočljivo da u tome uživa, gotovo kao na početku karijere, a iza njega su više od dve decenije rada pred kamerama.

Kakav je osećaj ponovo biti na TV?
- Dobar, to je ono kao kad voziš bicikl - ne možeš da zaboraviš, iako ga nisi dugo vozio, ili kad naučiš da plivaš, pa ne možeš da potoneš. Bile su potrebne dve emisije da se "uklavirim" i osetim da je to to. Imao sam sve vreme ovog sveta dok sam se odmarao i razmišljao, pored mene su bili klinci i supruga, davali su mi podršku da se opet jednog dana vratim na posao. A i bio sam u formi sve vreme, jer u kući imamo kameru, kućni video, tako da sam imao prilike da vežbam.

Kako je vaša porodica reagovala?

- Deca su bila mala i nisam hteo da ih opterećujem svojim izgledom i psihofizičkim stanjem. Molio sam novinare i kolege, a i danas to činim, da ne stavljaju bombastične naslove. Neki to ispoštuju, neki ne. Zašto bi moja kćerka sa devet i po godina morala to da čita? A sin je sad krenuo u prvi razred. Oni znaju da sam imao neki problem, ali ne razumeju kakav. Zašto opterećivati decu? Njihov tata je tu, idemo dalje.

Da li ste sve vreme pozitivno razmišljali?
- Mislim da to više važi za porodicu i prijatelje. Svi ti govore da razmišljaš pozitivno, ali treba pronaći tu energiju i volju. Supruga i deca su mi, kad sam se posle dva i po meseca vratio iz Nemačke, davali vetar u leđa. Dok sam bio na lečenju, nijedan drugar me nije, preko "Skajpa", pitao kakve terapije primam, nisu hteli da od mene da čuju nijednu patetičnu reč, da mi je teško, da sam došao na 59 kila... Pričali smo o desetim stvarima. Želeli su da me ponovo vide sa porodicom i osmehom na licu, na televiziji, pred kamerama.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Hello! hellomagazin
Tagovi: Dejan Pantelić