Željko Bebek 4. novembra u Sava centru slavi 40 godina karijere

Željko Bebek 4. novembra u Sava centru slavi 40 godina karijere

Autor: | 08/10/2015

0

Željko Bebek, nekadašnji pevač popularne grupe "Bijelo dugme" obeležiće početkom novembra 40 godina karijere koncertom u Sava centru.

Bebek će jubilej proslaviti na specijalnoj koncertnoj turneji „Željko Bebek & simfonijski i tamburaški orkestar“ koja obuhvata i koncert u Beogradu, 4. novembra u Sava Centru.

To je ujedno i prvi veliki solistički koncert Željka Bebeka u Beogradu, a u sklopu ove slavljeničke turneje, Bebek će održati i niz ekskluzivnih koncerata u Zagrebu, Ljubljani, Skoplju i Sarajevu.


Koncertna turneja „Željko Bebek & simfonijski i tamburaški orkestar“ kruna je karijere Željka Bebeka kojom ova živa rok legenda slavi 40 uspešnih godina u samom vrhu muzičke scene naših prostora. Radi se o muzičkom spektaklu, u kojem se Željku na bini istovremeno pridužuje čak 60 muzičara, članova Simfonijskog orkestra, uz Tamburaški orkestar Centra za tradicijsku kulturu iz Varaždina, kao i Bebekov prateći rok bend.

Željko Bebek je u vrhu muzičke scene nekadašnje Jugoslavije od početka 70-ih kao frontmen "Bijelog Dugmeta" i postao je sinonim najplodnijeg muzičkog razdoblja grupe koju je napustio 1984. i započeo zavidnu solo karijeru. Za Bebeka su pisali mnogi autori, Arsen Dedić, Đorđe Novković, Miroslav Rus, Zrinko Tutić...

Od kultnog albuma "Kad bi' bio bijelo dugme" muzičar je s "Bijelim Dugmetom" objavio 9 studijskih albuma i 12 solo albuma, nekoliko live albuma i više kompilacija singlova, a protekle je godine u čast muzičkog rođendana objavljena i njegova antologija s četiri CD-a.

Na koncertu Beogradu muzičar će izvoditi i pesme "Bijelog dugmeta" ali i neke od svojih najvećih hitova.

Karte po ceni od 2000, 2300, 2600 i 2900 dinara mogu se kupiti na blagajni Sava Centra i sistemu Eventim.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Hello! hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti