Selena Gomez: Zbog lupusa sam morala na hemoterapiju

Selena Gomez: Zbog lupusa sam morala na hemoterapiju

Autor: | 08/10/2015

0

 

Kad je krajem 2013. godine otkazala nastupe i poručila obožavaocima da joj je potreban odmor, mnogi su pomislili da je Selena Gomez bila na rehabilitaciji zbog raznih zavisnosti.

Iako se poslednje dve godine samo nagađalo da Selena Gomez boluje od lupusa, autoimune bolesti kod koje dolazi do stvaranja antitela usmerenih protiv sopstvenih ćelija, pevačica je prvi put potvrdila te glasine.

U intervjuu za najnovije izdanje časopisa "Billboard", Selena je ispričala da se podvrgnula i hemoterapiji kako bi ublažila simptome bolesti.

- To je bio razlog moje pauze i otkazivanja koncerata krajem 2013. godine. Mogla sam da dobijem moždani udar - objasnila je Selena zašto tada nije održala zakazane koncerte u Aziji i Australiji tekom svoje turneje.

Tada se govorilo da je na rehabilitaciji zbog raznih zavisnosti i emocionalnih problema koje je imala zbog turbulentne veze s Džastinom Biberom.

- Tada sam svima htela da kažem da nemaju pojma i da odlazim na hemoterapiju. Odlučila sam da se sakrijem od svih dok se opet nisam počela da osećam samopouzdanje i sigurnost - objasnila je pevačica.

Lupus može zahvatiti kožu, zglobove, pluća, bubrege, nervni sistem, i ima aktivne i mirne faze. Smatra se da u nastanku bolesti ulogu imaju nasledni i spoljašnji faktori. Obično nastupa postepeno i zbog vrlo različitih simptoma često je potrebno dugo da se dijagnostifikuje. Ogleda se mnoštvom znakova, najčešće na koži, zglobovima i trbušnim organima.

Selena je priznala i da su je brojni zlobni komentari u to vreme povredili.

- Ja sam bila tako dobra prema svima, a drugi su bili zli prema meni. Radim od svoje sedme godine, a od 17. sam ambasadorka Unicefa. Bilo je veoma razočaravajuće postati deo tabloidnih priča - rekla je.

Pevačica će uskoro izdati drugi album, a kaže da je upravo zloba drugih motiviše da bude još bolja u svemu što radi.

Selena nije jedina među slavnima koja se morala suočiti s ovom bolesti. Lupus je dijagnostifikovani pevačici Toni Brekston, bivšem suprugu Maraje Keri, pevaču Silu,  Lejdi Gagi, ali i preminulom Majklu Džeksonu.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images
Tagovi: selena gomez