Slaven Došlo: Mirjana Karanović me je jednom rečenicom ubedila da igram geja

Slaven Došlo: Mirjana Karanović me je jednom rečenicom ubedila da igram geja

Autor: | 20/10/2015

0

Mladi glumac Slaven Došlo (24) na sebe je skrenuo pažnju ulogom boksera Lazara u filmu "Pored mene" Stevana Filipovića. Ovaj rođeni Somborac tumači lik homoseksualca koji je zaljubljen u svog druga iz odeljenja. Pitali smo ga kako je bilo snimati scenu ljubljenja s muškarcem i koji savet Mirjane Karanović će pamtiti.

Na pitanje da li se imalo premišljao da prihvati ovakvu ulogu na početku karijere, Slaven kaže:

- U početku sam se premišljao i to najviše zbog toga što sam razmišljao o tome šta će drugi da kažu, a smatram da to nikada ne treba da bude tema u umetnosti. Isplivale su i neke moje lične predrasude za koje čak nisam znao ni da postoje. Posle nekoliko razgovora sa Stevanom i Mirjanom Karanović, prevazišao sam to, a presudna je bila Mirina rečenica: "Dušo, šta si ti?", na šta sam ja odgovorio: "Glumac".

Slaven priča i o tome koliko je bilo teško odigrati scenu poljupca sa muškarcem.

- Za sada nailazim na odlične reakcije i posebno mi je drago što je to uglavnom mlađa publika koja se prepoznala u filmu i na neki način povezala sa likovima. Uglavnom su to komentari tipa: "Svaka čast buraz, trebalo je ono odglumiti". Zbog obaveza u pozorištu nisam uspevao da idem u bioskope po Srbiji, ali, kako mi kažu kolege, svuda su reakcije više nego dobre.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Instagram hellomagazin
Tagovi: Slaven Došlo