Kako se hrani i kakve obroke sprema Jelena Đoković

Kako se hrani i kakve obroke sprema Jelena Đoković

Autor: | 30/10/2015

0


Dobra ishrana je temelj je dobrog zdravlja, što zna i humanitarka Jelena Đoković. Njen suprug, najbolji svetski teniser Novak Đoković, boluje od celijakije tj. ima nultu toleranciju na gluten pa oboje itekako paze na to kako se hrane...

Jelena Đoković je veliki pobornik zdravog života.

Lepa majka jednogodišnjeg Stefana na Instagram profilu objavila je fotografiju svog ručka s kojom je zaintrigirala obožavatelje koji su je zamolili da im napiše više o svojoj ishrani.

- Moj ručak – oraščići, voće, povrće, ulja. Vrlo hranjivo i puno energije. To znači da neću pasti u komu od hrane i mogu da radim a da mi se ne spava. To je posebno važno ako ti dan počinje u 6 (hvala ti za to Stefane!) - piše ona.

I thought you will be curious about my diet after that salad photo, haha😀 This is what I always have in the fridge in case I am craving for something sweet. I generally don't crave for sugar and in our house we don't even have sugar! Honey, carob, dates, agave syrup or maple syrup is what we use instead. These are very easy to make sweets. We even make them when we are on the road, in hotel. No excuses to reach for the chocolates then 😏 I don't have the exact recipe because each time I make it, it tastes different but sooo yummy! 😀 I use: all sorts of nuts, cacao, coconut oil/water, dates, banana, strawberries, raspberries, and voila! :))) just experiment! My favourite combination is: dates, cacao and cashew nuts! 👍 This is guilt free treat - as it only contains good, nutritional things. 💋 Since it is weekend, maybe you can give it a try and experiment at home? Have a good one!

A photo posted by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on Oct 10, 2015 at 12:33am PDT


- Svi znamo kako izgleda ekstremna bolest, ali zna li neko kako izgleda biti ekstremno zdrav? Verujem da to dolazi iz hrane koju jedemo, vežbanja, ljudi kojima smo okruženi i pozitivnih misli - napisala je Jelena, takođe.

- Ovo uvek imam u frižideru za slučaj da poželim nešto slatko. Uglavnom nemam želje za šećerom i u našoj kući ga nema. Umesto njega zaslađujemo se medom, urmama, sirupom od agave, javarovim sirupom i rogačem. Ovi deserti su laki za pripremu. Čak ih pravimo i kada idemo na put ili odsedamo u hotelu – tada nemamo izgovor da posegnemo za čokoladom.


- Nemam tačan recept za njih jer su drugačiji svaki put kad ih pravim, ali su podjednako dobri. Koristim sve vrste orašastih plodova, banane, urme, maline, jagode, kokosovo ulje. Jednostavno eksperimentišite, moja omiljena kombinacija su urme, kakao i indijski oraščići. Ovo je desert koji možete jesti bez osećanja krivice i sadrži samo dobre nutrijente - zaključila je lepotica.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/Splash hellomagazin

Najnovije vesti