Sloboda Mićalović: U doba rijalitija i sama reč moral izaziva smeh

Sloboda Mićalović: U doba rijalitija i sama reč moral izaziva smeh

Autor: | 31/10/2015

0

Dovoljan je bio krupan kadar na setne oči Anđelke Bojanić zagledane kroz prozor vagona u daljinu, uz zvuke kloparanja voza koji juri ka Trebinju i njenoj željenoj samostalnosti, i nežne Safetove pesme „Mala bela gospođice”, pa da se rodi ljubav na prvi pogled između publike i junakinje „Ranjenog orla”. Prva ekranizacija po romanima Mir-Jam, u režiji Zdravka Šotre, učinila je od Slobode Mićalović (34) najvoljeniju srpsku glumicu. Usledili su, takođe, popularni „Jagodići” i „Nepobedivo srce”, a odnedavno je gledamo kao draganu Žike Kurjaka u „Čizmašima”.

Crnokosa dama za „TV novosti” kaže da je pravo vreme za stvaranje serija po antologijskim romanima poput dela Dragoslava Mihailovića, jer su nam TV programi za ispiranje mozga postali primarni.

- Poveli su nas stranputicom, zaboravili smo prave vrednosti, a „Čizmaši” se trude da publiku vrate moralu. Stiče se utisak da u doba rijalitija i sama reč moral izaziva smeh kod ljudi. Potrebno je da se okrenemo veri, nadi, časti i svemu onome što čini jedan narod i ljudsku sudbinu. Upravo sve to je Dragoslav Mihailović fantastično sproveo kroz lik svog junaka Žike Kurjaka, koji nas podseća da je malo toga u našim rukama. Život i sudbina često znaju da nas iznenade. I to malo što isključivo od nas zavisi, ukoliko ne iskoristimo kako treba - u velikom smo problemu. Žika kao oličenje dobrote, časti i čistote, ne želi nikome da se prikloni. On, u stvari, to i ne ume. Zato strada. Kao takav je slika nas samih. I danas smo u začaranom krugu „biti ili ne biti”. Pred dilemom ući ili ne ući u tamni vilajet, iako znamo da je kajanje neizbežno - rekla je Sloboda za „TV novosti”.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Hello!

Najnovije vesti