Lena Kovačević: Poslastica za fanove - Bajagini hitovi u novom ruhu

Lena Kovačević: Poslastica za fanove - Bajagini hitovi u novom ruhu

Autor: | 01/11/2015

0


Posle pauze i rođenja drugog sina, pop-džez pevačica i kompozitor Lena Kovačević vraća se krajem godine na muzičku scenu trećim studijskim albumom "Džezeri". Novi disk je rađen u Beogradu i Njujorku i predstavlja omaž pesmama Momčila Bajagića Bajage. Pevačica čarobnog glasa i osmeha trenutno je angažovana na autorskom projektu za inostrano tržište - komponuje muziku za album, koju u Njujorku radi poznati američki producent. Lena je do sada objavila dva albuma - "Dobar dan za pevanje" i "San" sa obradama poznatih hitova, a novi disk predstavlja svojevrsno putovanje kroz muziku i vreme.

- Prethodni albumi su me, na neki način, doveli do ovog trećeg, jer sam spojila strast prema muzičkom pravcu koji volim, kolaž pop i džez zvuka - kaže za "Novosti" Lena Kovačević, koja je upravo objavila singl "Poljubi me" sa novog albuma.

- U pitanju je omaž divnom autoru Momčilu Bajagiću i njegovim meni najdražim pesmama, u sjajnim obradama Vlade Nikolova koji ozbiljno gradi karijeru u inostranstvu. Postprodukcija je rađena u Njujorku i Beogradu i, zaista, sam zadovoljna kako album zvuči.

Zašto ste opredelili baš za obradu Bajaginih pesama?

- Smatram da dobre pesme publika treba i može da upozna na novi način. To je jedna, takoreći, nezaustavljiva igra koju pružaju dobra muzika i tekstovi. Ovo je putovanje kroz vreme, podsetila sam se hitova "Dobro jutro, džezeri", "Sa druge strane jastuka", "Poljubi me" i mnogih drugih, ali u potpuno novom fazonu i tonu. Hvala Bajagi na ukazanom poverenju i mogućnosti da na ovakav način priđem projektu koji nije bio jednostavan, ali je bio beskrajno zanimljiv za rad.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Hello! hellomagazin

Pročitajte još