Mirka Vasiljević: Vujadin i ja zasad ne planiramo više dece

Mirka Vasiljević: Vujadin i ja zasad ne planiramo više dece

Autor: | 08/11/2015

0

Glumicu Mirku Vasiljević uskoro ćemo gledati u predstavi "Lepotica i zver" u režiji Igora Damnjanovića, čija je premijera zakazana za 29. novembar u beogradskom Sava centru. Lepa Mirka ističe da joj je velika čast što će igrati u jedinstvenom scenskom spektaklu sa animiranom 3D scenografijom kakva kod nas još nije viđena. Ona igra glavnu žensku ulogu Lepoticu, dok će Viktor Savić biti Zver. Tekst za predstavu, prema motivima istoimene bajke Šarla Peroa iz 17. veka, napisao Miloš Milošević. Na dan premijere zakazane su dve predstave, ali će zbog velikog interesovanja verovatno biti zakazano još jedno izvođenje.

- To će biti spektakl sa animiranom 3D scenografijom i mnogobrojnim vizuelnim i audio efektima, nešto što još nije viđeno kod nas. Jedna od najlepših bajki ikada biće urađena u raskošnoj formi, uz pomoć mađioničara, plesača i glumaca. Publika će imati osećaj kao da je stvarno u bajci. Dok mi, recimo, budemo trčali kroz šumu ili po dvorcu, imaće osećaj kao da se nalaze u samom zamku. Neće biti nikakve scenografije, a uz pomoć 3D tehnologije sve će delovati vrlo uverljivo. Imaćete osećaj kako da vam je ptica proletela pored glave. Mislim da će predstava podjednako biti zanimljiva i deci i odraslima. Prilagođena je današnjem vremenu u smislu da se u njoj ne govori arhaičnim jezikom, već će publika čuti glumicu koja kaže da je bila u šopingu i nije našla ništa adekvatno za sebe. Likovi žive u ovo vremenu, ali je priča prilagođena bajci.

Koja bajka vam je bila omiljena u detinjstvu?
- "Lepotica i zver" mi je bila jedna od omiljenijih. Bila sam pravo dete koje su zanimale takve stvari i to dete sam zadržala u sebi. Ovaj spektakl u 3D animaciji biće potpuno drugačiji od onoga što se može videti u dečjim pozorištima.

Da li deci čitate bajke pred spavanje?
- Moja deca žive i rastu u skladu sa svojim godinama, pa su im takva i interesovnja. Ne igraju se mobilnim telefonima i kompjuterima, jer prvenstveno ja nisam zaluđena time. Čak ih ni crtani filmovi preterano ne zanimaju. Više vole da se igraju žmurke. Znaju najpoznatije bajke, ali nisu zaluđeni time.

Kako se snalazite sa troje mališana u kući?

- S vremenom naučite da se snalazite u takvim okolnostima, a i Bog vam da snagu i eneriju da sa lakoćom i uživanjem učestvujete u odrastanju svoje dece. Kada se rodio najstariji sin, Andrija, prirodno sam osećala kako treba da uradim mnoge stvari. Neke sam učila s vremenom, u hodu. Uvek sam želela da imam veliku porodicu i želja mi se ostvarila. Gde ima mesta za dvoje, ima i za troje. Ali, tek sada vidim da je velika razlika između dvoje i troje dece.

Planirate li još dece?
- Zasad ne planiramo. Vujadin i ja imamo po 25 godina i ne mogu da garantujem šta će se dogoditi za 10 godina. Mnoge žene danas rađaju prvo dete posle 30. Nije lako izdržavati i školovati troje dece, niti dnevno odvojiti bar po pola sata kvalitetnog vremena za svako dete. Danas je imati troje dece isto kao kada su naše bake rađale po sedmoro-osmoro dece. Roditelji su nam vrlo mladi, moja mama ima 48 godina i kada god treba, izađu nam u susret.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Hello! hellomagazin