Prvi srpski fashion film "Bunny"

Prvi srpski fashion film "Bunny"

Autor: | 11/11/2015

0


Glamur i dekadencija u prvom sprskom fashion filmu "Bunny".

Sve su šanse da ste ovih dana na nekoj od mreža naišli na kratki film još kraćeg imena, “Bunny” (Zeka). Glamur i dekadencija, doterane bakice i manekenke koje se polivaju šampanjcem, konfete, šljokice i zlatna torta koja se jede rukama, a sve to montirano sa brutalnim scenama ubistva trofejnih jelena. U glavi ostaju slike lepote i nasilja koje teško blede.

Ko stoji iza ovog "prvog srpskog fashion filma"?

Maja Uzelac, koju znate kao autorku kultnog Kulturnog nokauta, a kasnije popularnu DJ-ku, i Miroslav Ničić, nagrađivani umetnik i povratnik iz dijaspore, prvo su kreirali dve bebe, a zatim i ovaj kratki film, demo proizvod Lava pop studija koji su osnovali. *Bunny* je od ideje, preko scenarija, režije, kamere, pa do montaže, njihovo delo. U planu za naredni period imaju još nekoliko manjih produkcija kojima planiraju da osvoje nove teritorije.

Premijera filma dogodila se na Beogradskoj Nedelji mode, kao uvod u reviju Ane Ljubinković.

Bunny je inspirisan Aninom aktuelnom kolekcijom, u čijoj je osnovi goblen. Tradicija ručnog rada u kombinaciji sa SF stajlingom, bila je polazište za zaplet..

Tri ostarele lepotice, odavno u skloništu od današnjice koja ih podseća da im je zenit prošao, u kući koja nosi sećanja na njihove burne živote, žive iste, spore dane.

Tri lepe, mlade i čudne žene niotkuda, možda anđeli, a možda vanzemaljke, dolaze da nađu sebi odeću. Starice ostavljaju svoje dnevne poslove, vraćaju se u svoju prošlost, i vezu goblene koji postaju haljine…

U vatrometu osećanja i kaleidoskopu prizora koji nastaje u spoju haljina i devojaka, bake ponovo pronalaze zaboravljeni libido, korene i moć, još jednom luduju i igraju se, ponovo su blesave i važne… I tako dok ne otkuca ponoć.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Promo hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti