Sandra Meljničenko: Imperija van rodne zemlje

Sandra Meljničenko: Imperija van rodne zemlje

Autor: | 16/11/2015

0


„Morska neman“ dugačka četiristo šezdeset osam metara, sa tri posebno stilizovana jarbola, od kojih svaki ima po trista metara visine, zadivila je turiste i domaće stanovništvo koje se nedavno zateklo u nemačkom gradu Kil. Glavna vest u nemačkoj saveznoj državi Šlezvig-Holštajn bila je upravo test-vožnja nove najveće jahte na svetu, koja je vlasništvo ruskog milijardera Andreja Meljničenka i njegove supruge Sandre, koja od 2005, kada su se venčali, nosi prezime ruskog oligarha.

Prema informacijama britanskog „Telegrafa“ izrada jahte koštala je više od dvesta šezdeset miliona funti, koliko je od Meljničenka inkasirala nemačka kompanija „Nobiskrug“.

Dizajn luksuznog plovila potpisuje Filip Star, kao i kada je reč o popularnom Sandrinom i Andrejovom plovilu poznatom pod nazivom „My A“. Srpsko-ruski par imaće mogućnost i da helikopterom sleti na šesti sprat njihove nove superjahte, koja ima impozantnu noćnu osmatračnicu, a za održavanje ovakvog plovila, tvrdi američki “Si-En-En”, potrebna su minimum pedeset četiri člana posade.

I dok se svetski mediji utrkuju da što adekvatnije izveste o impozantnoj jahti čeličnog trupa i sa palubom od tikovog drveta, kao i jarbolima višim od „Kipa slobode“, nekadašnja članica prve postave pop grupe „Models“ boravila je sa suprugom u Crnoj Gori.

Sa željom da izbegne paparace iz Srbije, raspoređene širom Jadranske obale u letnjim mesecima, zanosna brineta odabrala je nešto mirniji početak jeseni za plovidbu obalom Hrvatske i Crne Gore. Prvo su se usidrili u dalmatinskom mestu Baška Voda, gde je rođena njena majka Vanja. Potom je plovilo „My A“ primećeno i u blizini Bečića, gde su posetili prijatelja, vlasnika jednog restorana u Kamenovu, nadomak Svetog Stefana, gde su svojevremeno priredili privatnu proslavu, na kojoj im je folk zvezda Ana Bekuta pevala ruske pesme.

Iako su boravili u susednim republikama, nadomak Sandrine domovine, izgleda da par izbegava dolazak u manekenkin rodni Beograd, odakle se pre nekoliko meseci iselila i njena majka Vanja. Sve se češće može čuti da je Sandra prodala prelepu zgradu na Voždovcu u kojoj su, osim njene mame, stan imali i džetseterkin brat Milan Nikolić, koji je tamo živeo sa suprugom Anom, kćerkom Anikom i sinom Aleksejom, rođenim pre nešto više od dve godine, mada za tu vest nema zvanične potvrde.

Duboka Sandrina razočaranost u rodnu zemlju u kojoj je u više navrata, prema svedočenjima njenih prijatelja, velikim novčanim svotama pomagala razne medicinske ustanove i bolesne pojedince, a želela je da donira i veliku svotu za obnovu Narodnog muzeja, kulminirala je pre tačno godinu dana, kada je izvršen bombaški napad na njen dom na Voždovcu.

Policija sumnja da je u incidentu učestvovao jedan napadač, koji je bacio eksplozivnu napravu na terasu stana njene majke. Prema objavama medija, tada je porodica Meljničenko dobila veliku podršku državnog i policijskog vrha, pa Sandrina mama Vanja nije osećala strah, ali sumnja se da slučaj nije rasvetljen do kraja. Zbog toga je Sandra insistirala da njena majka napusti Srbiju. Iako se spominjalo da je incident povezan za biznisom Sandrinog brata oko izgradnje kompleksa stanova u obrenovačkom naselju “Sava Kovačević”, koji je tokom prošlogodišnjih majskih poplava značajno oštećen, ni za to nema zvanične potvrde nadležnih organa. To je dodatno povećalo Sandrinu ogorčenost prema domovini.

Sa željom da suprugu rastereti briga, Andrej se potrudio da svojoj tašti i Sandrinom bratu i njegovoj porodici obezbedi luksuzan život u inostranstvu. Tako Milan živi na relaciji London-Moskva. Često posećuje i Beč, gde živi Sandrin i njegov otac. Moskva mu je, međutim, omiljena, budući da se tamo 2009. godine oženio. Na spektakularnoj svadbi, koju su mu sestra i zet priredili, pevale su Nina Badrić i britanska grupa „Simply Red“. Milanu je na raspolaganju i nekoliko raskošnih vila popularnog džet-set bračnog para, poput morske oaze u Antibu, planinske kuće u Sent Moricu i one najnovije - raskošne vile na Palm Biču.

Izgleda da Sandrin brat ipak preferira hladnije predele, pa je tako sa zetom, ruskim milijarderom Andrejom, koji ima dva doktorata, u više navrata odlazio na Aljasku na pecanje. Ruski industrijalac toliko voli svog šuraka da su mu najomiljeniji dani kada se njih dvojica osame i odu da pecaju. Trenutke osame sa Andrejom, kada je ometa samo umiljati lavež čistokrvne maltezerke Vale, obožava i Sandra Meljničenko.

- Volimo da budemo sami na jahti. Samo Andrej, Vala i ja - jedna je od Sandrinih izjava koju je dala pre nego što je 29. maja 2012. godine u Nici rodila kćerku Taru Andrejevnu.

Preslatka plavokosa devojčica često putuje sa svojim bogatim roditeljima, ali je čuvaju daleko od foto-objektiva svetskih medija. I dok mala Tara izrasta u skromnu i lepo vaspitanu devojčicu, maltezerka Vala maksimalno koristi naklonost bogate gazdarice, pa je tako ostao zapamćen slučaj od pre godinu dana kada je Andrej svojoj supruzi ispunio još jednu ekstravagantnu želju.

On je, naime, početkom 2014. godine novozelandskoj vladi platio ogromnu svotu kako bi izbegao slanje Sandrinog ljubimca, već stare maltezerke Vale, u karantin za životinje tokom boravka u Oklandu. Sandrin i Andrejov dolazak na Novi Zeland sa Valom, koja je pre toga šape spustila i na Himalaje i Antarktik, podigao je toliku prašinu u javnosti da je reagovao i tamošnji ministar privrede Bris Kebel, koji je morao da objasni zbog čega milionerov pas dobija specijalne povlastice .

- Ministarstvo ima diskreciono pravo da, od slučaja do slučaja, povremeno izdaje specijalne dozvole za biosigurnost pasa i mačaka, kao i uvozne robe, ukoliko biosigurnost Novog Zelanda nije ugrožena - rekao je ministar Kebel, pokušavajući da stiša strasti zbog situacije koja, navode novozelandski mediji, u susednoj Australiji sigurno ne bi mogla da se dogodi, budući da bi bilo obavezno da pas provede deset dana u karantinu.

- Sandra voli Valu do smrti - pravdali su neki od svetskih medija postupak lepe milijarderke i zvanično najbogatije Srpkinje na svetu, koja već nekoliko godina ne dolazi u Srbiju, gde živi i njen donedavno najbolji prijatelj, frizer Miroslav Luković, poznat po nadimku Mister Iks, sa kojim je Sandra prekinula višegodišnje bliske odnose.

Komentari (0)

Loading
Izvor:Nikola Rumenić hellomagazin

Najnovije vesti