Rediteljski prvenac Mirjane Karanović na Sandens festivalu

Rediteljski prvenac Mirjane Karanović na Sandens festivalu

Autor: | 05/12/2015

0


Rediteljski prvenаc Mirjаne Kаrаnović „Dobrа ženа” našao se u tаkmičаrskom progrаmu Sаndens festivаlа.

Film nаše glumice i rediteljke izаbrаn je među 12 filmovа koji će se tаkmičiti u međunаrodnom progrаmu festivаlа čiji je osnivаč i direktor Robert Redford.

„Dobra žena“, za koju je Mirjana pisala i scenario, uz saradnike Stevana Filipovića i Darka Lungulova, je film o suočavanju i spoznaji. Osnovna ideja je suočavanje sa ličnom prošlošću. Nakon trideset godina braka, glavna junakinja saznaje tajnu o svom mužu, zbog koje je prisiljena da donese odluku da li će nastaviti da živi skrivajući istinu od sebe same, ili će ostaviti sve ono što je dotad stekla i započeti novo poglavlje, što je u njenim godinama prilično zastrašujuće.

- To što je moj film uvršten u zvaničnu međunarodnu selekciju festivala kao što je Sandens je najbolji način da promovišem svoje prvo autorsko filmsko delo i ničem boljem nisam mogla da se nadam. Izuzetno sam ponosna, ne samo zbog sebe, nego zbog čitave ekipe koja me s puno poverenja, ulažući gotovo podjednaku energiju kao i ja, pratila na tom putu stvaranja. Učešće na ovom festivalu predstavlja za mene veliko uzbuđenje i nadu da će i drugi ljudi tako dobro prihvatiti film kao i oni koji su ga do sada gledali – rekla je Karanovićeva povodom učešća na Sandensu.
Sandens Film Festival biće održan od 21. do 31. januara i kao i do sada, predstavljaće mesto za prikazivanje nezavisnih ostvarenja.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Hello!

Najnovije vesti