Dejan Matić: Sin je moj najveći kritičar

Dejan Matić: Sin je moj najveći kritičar

Autor: | 09/12/2015

0

Folk pevač Dejan Matić (37) jedan je od retkih koji može da se pohvali da ima posla. Nastupa u Srbiji, regionu i dijaspori, a nedavno je izdao novi, šesti po redu, studijski album "Oko nas". Na pitanje na koju numeru tipuje da će biti hit, Matić za "Novosti" odgovara:

- `Ostavi sve` se pokazala kao nešto što će zaživeti, ona je favorit mojih prijatelja, ali kladim se na pesmu `Predgrađe`.

Da li više volite balade ili brže pesme?

- Ne znam ni sam. Trudim se da se prilagodim publici i svaku pesmu pevam kao da je moja autobiografska. Balansiram između bržeg zvuka i balada. Kada sam profesionalno počinjao da se bavim pevanjem, Dragan Stojković Bosanac mi je jednom prilikom u studiju rekao: `Vodi računa, moraš da pevaš tako da ti narod veruje.` Poslušao sam ga i nisam pogrešio.

Uglavnom pevate o nesrećnim ljubavima, a privatno ste u srećnom braku i imate dva sina?

- U Beču živi moja porodica, tamo su supruga Jelena i sinovi Zoran i Konstantin. Mnogi misle da sam Jelenu upoznao u Beču, pa su me zafrkavali da sam se `udao u Beč`. Živimo malo u Srbiji, malo u Austriji i srećni smo!

Imate li vremena za porodicu?

- Život mi se promenio nabolje otkako sam porodičan čovek. Svaki slobodan trenutak posvetim porodici. Supruga je svesna mojih obaveza i odlično me prati. Ponekad Zoran pravi problem, jer za njega sam tata, a ne pevač Dejan Matić. A nekada je meni veća frka kad treba da odem na put, nego njima.

Da li će publika konačno dočekati duet sa bratom Sašom?

- Obojici nam dobro ide u poslu, pa nemamo vremena da se time ozbiljnije pozabavimo. Publika to očekuje od nas i možda bi trebalo da snimimo duet. Ta pesma bi morala da bude pečat moje i njegove karijere. Kako još ne planiramo da `pečatimo` karijere, onda neka se zajednička melodija `krčka` do daljeg.

Koja pesma vam je obeležila karijeru?

- Pesma uz koju je moja karijera krenula punom brzinom napred je `Niko i neko`. I danas se pesme sa prvog albuma traže kao da su se tek pojavile. Nisam pristalica sezonskih pesama, koje traju tri meseca, a onda se zaborave. Drago mi je kada mi neko traži `Zaigraj` sa prvog albuma, `Burmu` ili `Željo moja`, koje su snimljene pre 12 godina.

Koliko vam znači kada na audicijama za muzičke šou-programe takmičari biraju vaše pesme?

- Godi mi, jer govori da sam ostavio trag u muzici. Komentari koje dobijaju od žirija trebalo da prihvate kao dobronamerne sugestije, jer tamo sede ljudi koji imaju zavidne karijere. Mene na početku nije imao ko da uputi, sve sam morao sam.

Kakav je bio vaš početak?

- Počeo sam na splavu `Laredo`. Sećam se da je na nastup došao Dragan Stojković Bosanac. Ta noć mi je bila najteža, imao sam najveću tremu. On mnogo zna o muzici i sve drži u malom prstu. Kada sam završio koncert i seo pored njega, on je ćutao. Prošle su dve-tri sekunde, a meni je delovalo kao večnost. Tek onda je rekao: `Moram ti priznati, mali, da dobro pevaš`. Više ništa nije morao da kaže. Znao sam da sam prošao.

Da li ćete podržati sinove ako požele da se bave muzikom?

- Četvorogodišnji Zoran već pokazuje talenat. Nakon samo par taktova prepoznaje i pesmu i izvođača. On mi je bio najveći kritičar za ovaj album. Ako budu želeli da se bave muzikom, sjajno, ako ne, opet dobro. Samo da su srećni, to mi je najvažnije.

Komentari (0)

Loading
, Foto:facebook/Dejan Matić zvanična stranica hellomagazin
Tagovi: dejan matic

Pročitajte još