Voja Brajović i Stefan Kapičić zajedno u studiju, ali kao "dinosaurusi"!

Voja Brajović i Stefan Kapičić zajedno u studiju, ali kao "dinosaurusi"!

Autor: | 09/12/2015

0

Dok čekamo premijeru novog Diznijevog crtaća "Dobri Dinosaurus", koja je zakazana za januar 2016. godine, posetili smo studio u kome naši glumci Voja Brajović i Stefan Kapičić daju glasove i oživljavaju ove animirane likove. Oni su porazgovarali sa nama o radu na crtaćima.

Voja Brajović pozajmljuje glas grubom , opasnom Tiranosaurusu Buču, dok je Stefan Kapičić u ulozi Taje, tate bojažljivog apatosaurusa Arla koji u crtaću uči kako da prevaziđe svoje strahove i uči šta je hrabrost uz pomoć svog malog ljudskog prijatelja Spota. "Dobri dinosaurus" kod nas u bioskope stiže u januaru.

- Nama je teža sinhronizacija jer nemamo pripreme koje postoje u velikim produkcijama. Crtači tih crtaća vrlo često stvaraju likove tek nakon odabira glumca, posmatrajući njegov karakter ili izgled - objašnjava Voja Brajovićza "Blic".

Iako uživa u ovom poslu kaže da se seća muka nekih svojih kolega koje su doživotno pamtili po njihovim sinhronizacijama.

- Nadam se da neću biti upamćen samo po glasovima u crtaćima, ne treba da budem time obeležen.

Iako je davao glasove raznim likovima, pitali smo se zašto tako često dobija uloge zloća.

- Mislim da je to pitanje glasa koji njima odgovara. Nema veze sa mojim karakterom - nasmejano odgovara veliki glumac.

Uprkos dubokom glasu Stefana Kapičića, on u ovom crtaću glas pozajmljuje brižnom i dobrom tati.

- Ovo je takođe deo glumačkog posla, ja obožavam da sinhronizujem, i radio sam dosta crtaća i reklama. Imam veću slobodu da lik koji već postoji oživim na moj način i volim ovim da se bavim - veselo priča glumac.

Stefan se na kratko vraća u svoje detinjstvo.

- Odrastao sam uz glasove Nikole Simića, Đuze Stoiljkovića i Miće Tatića. Tada je to bilo neko drugo vreme i druga televizija ali bila bi mi čast da me pored svega, neke sledeće generacije pamte i po tome. Već mi se dešava da me prepoznaju ne samo deca već i stariji ljudi po glasu.

Nasmejano priznaje da više voli da se bavi zlim likovima.

- Više volim da igram zloće. Prvenstveno zbog boje mog glasa, a i rad na takvim likovima ostavlja veći broj za manevar, tako da mislim da mi više leže zli likovi.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hello

Pročitajte još

Najnovije vesti