Nikola Rađen o dopingu i kazni: Ja sam glavni krivac

Nikola Rađen o dopingu i kazni: Ja sam glavni krivac

Autor: | 26/12/2015

0


Nakon što je pre devet meseci pao na antidoping testu jer je otkriveno da je koristio drogu, vaterpolista Nikola Rađen veruje da će se sve pozitivno rešiti po njega.

Rađen, koji se u međuvremenu žalio Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu u Lozani na odluku Antidoping komisije Svetske plivačke federacije da ga suspenduje na četiri godine, za manje od mesec dana ponovo će se naći na sudu.

- Godinu koja je na izmaku želeo bih što pre da zaboravim, samo da što pre prođe. Na početku sledeće godine, 11. januara, u Lozani me očekuje suočavanje na Međunarodnom sudu sporta. Verujem i polažem velike nade da će se sve rešiti pozitivno po mene. Odlukom suda u moju korist, kazna od četiri godine mogla bi da se prepolovi, a onda bi mi ostalo godinu dana do povratka u vodu - kaže on.

- Želim da se vratim u bazen i da tako završim svoju karijeru. Nakon toga, želja mi je da ostanem u vaterpolu i da postanem trener - otkriva Rađen i priznaje da mu nije teško da prizna svoju grešku.

- Nije mi teško da ponovim da sam ja glavni krivac i time dam poruku mladim sportistima da ne naprave istu grešku. Ja sam primer kako ne treba i kako treba - kaže Rađen.

Vaterpolista je inače u oktobru upisao Fakultet za sport sa željom da postane trener. Kaže da je redovan student i da će se potruditi da sve četiri godine završi u roku.

- Trudim se da na predavanja odlazim što češće i moram priznati da mi jako prija. Upisao sam se na fakultet da bih pozitivno iskoristio vreme koje imam dok sam van bazena, ali i ako se vratim vaterpolu, daću sve od sebe da ostanem dobar student. Ja sam malo obrnuo stvari, prvo sam imao praksu pa onda teoriju - kaže Nikola, ali i priznaje da mu nije svejedno.

- Nije lako sada krenuti od nule i učiti. Neki predmeti mi teže padaju, neki lakše, ali ne žalim se. Kad se mora, nije teško. Ana sada u kući ima dva đaka prvaka. Mene i našu stariju ćerku - kaže Rađen, koji svoje slobodno vreme, pored obaveza na fakultetu i treninga koje ne preskače, provodi sa ćerkama kod kuće.

- Nina je oduševljena školom. Mlađa ćerka Tea ide u predškolsko i raduje se što će i ona sledeće godine postati đak. Atmosfera u našem domu je odlična i s nestrpljenjem očekujemo novogodišnje praznike. Njih dve su već pisale Deda Mrazu, a njihove želje smo ispunili - kaže on.

Supruga Nikole Rađena, pevačica Ana Kokić, snimila je provokativan spot za pesmu "Pogrešna ljubav", a Nikola kaže da njegova supruga odlično obavlja svoj posao.

- Dopada mi se provokativniji stajling za novi spot. Ana se bavi šou biznisom i to je deo njenog posla. Ne bunim se – kaže Nikola.

Na konstataciju da je možda nabacio nekoliko kilograma, kaže:

- Ja ne mislim da sam se ugojio, iako moja Ana odlično kuva – kaže Nikola.

 

Komentari (0)

Loading
, Foto:Hello! hellomagazin

Pročitajte još