Snežana Dakić: Srećna sam jer uživam u slobodi

Snežana Dakić: Srećna sam jer uživam u slobodi

Autor: | 30/12/2015

0


- Žena ne treba da zanemari sebe. Razvod je težak i za ženu, ali i za decu. Dobro je obratiti se porodičnom terapeutu. To sam uradila i ja - kaže Snežana Dakić.

- Uradila sam to i zbog sebe, a posebno zbog ćerke Laure, koja je zbog svih promena počela da gubi samopouzdanje, što je bilo uočljivo, jer ona inače nije takvo dete. Vodila sam je kod dečjeg psihologa, koji nam je pomogao da i ona vrati svoju sigurnost i sada se sve vratilo na staro - kaže ona.

Iza nje je veoma težak životni period. Tačno je dve godine otkad joj je zbog potpunog zastoja protoka u vratnoj arteriji ugrađen stent, nakon toga usledio je razvod sa suprugom Vladom Mikićem, a ujedno je proslavila 20 godina autorske emisije "Život u trendu". Život joj se iz korena promenio.

- Najteže godine u mom životu bile su ove poslednje dve. U njima je ostao ogroman broj ozbiljnih problema: operacije na mozgu i raspad porodice, ali i razočaranje u bliske ljude. Sada mi je i drago što nisam ostala okružena tim ljudima, inače bih se tako stalno vraćala u prošlost. Počela je nova faza sa puno druženja, lepih kratkih putovanja i novih uspomena. Borile smo se Laura i ja zajedno i protiv njene nervoze, a i da joj obezbedimo porodični mir, utisak da se nije puno promenilo. Važna odluka je da sam "Život u trendu" poslala u zasluženu penziju, a da krećem s novim profesionalnim angažmanom. Srećna sam jer uživam u slobodi, što sam živa i zdrava, a malo je falilo da mi zdravlje bude narušeno. Srećna sam što imam zdravo i pametno dete, živu i zdravu majku, divne drugarice... Pre svega sam srećna što imam sebe, bolju nego ikada.

- Žao mi je što ljudi ovde često izbegavaju savetovanje sa stručnim licima jer smatraju da, ako to urade, sa njima nešto nije u redu. A to je pogrešno. Postoje uputstva i mehanizmi kako komunicirati sa decom u takvim situacijama, kojih se mi ne setimo. Sada su popularni i lajf kouči, koji savetuju kako da se izdignemo iznad problema i kako da promenimo način gledanja, i moram vam reći da je delotvorno. Eto, meni je jedan lajf kouč rekao da treba da zapišem kakvog tačno muškarca želim da bi se takav i pojavio. Mislim da je u pravu - iskrena je Snežana.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Hello! hellomagazin
Tagovi: snežana dakić

Pročitajte još