Vlado Georgijev i dalje uživa u vinilu: Imam dve hiljade ploča kod kuće

Vlado Georgijev i dalje uživa u vinilu: Imam dve hiljade ploča kod kuće

Autor: | 30/12/2015

0
Foto Hello!

Kantautor divnog glasa, dobrih pesama i britkog jezika, Vlado Georgijev, ne odustaje od blago pucketavog zvuka muzike koja dolazi sa gramofona, od šarma i onog bezvremenog osećaja koji donosi slušanje dobrih nota sa ploča.

- Istina, živa. Imam dve hiljade ploča kod kuće. Znam da sam vrlo usamljen u tome i ne poznajem mnogo ljudi s kojima mogu da razgovaram na tu temu, baš vrlo retko, kad je neka berza ploča ili kad se na putu nađem na berzi ploča - priča Vlado za buka.com.

Ovaj divan hobi ili bolje rečeno - način življenja, ga izdvaja od drugih, ponekad ga čineći usamljenim osobenjakom.

- Usamljen sam u odnosu na masu. I dalje furam analogni mikser koji troši više nego etažno grejanje, imam kolekciju vrhunskih mikrofona, najboljih ekvilajzera i pojačala... Od toga ne odustajem. I dalje mi je lepši „kadilak“ iz 1964. godine nego ovaj najnoviji kojem se voze kriminalci. „Harli Dejvidson“ je i dalje najlepši motor na svetu.

Prostor u kome boravi ne "oplemenjuje" trendovskim kičerajem, več i tu ima svoj način i izražaj.

- Jedna grafika na zidu može da mi predstavlja sve, a nadrndana renomirana poludigitalizovana slika da mi ne znači ništa. A imam i brata koji je još ekstremniji u tome jer u stanu ima stare pegle, radio-uređaje, stare točkove... Jednostavno uživa u tome. Pre neki dan sam mu u tu kolekciju starina dodao jedan klavir iz 1972. godine - Otkrio je Vlado delić svog neobično-običnog života.

hellomagazin.rs hello
Tagovi: Vlado Georgiev

Pročitajte još

Najnovije vesti