Dara Bubamara otkriva tajnu vitke linije

Dara Bubamara otkriva tajnu vitke linije

Autor: | 04/01/2014

0


Poznata po uzavrelom temperamentu i odličnoj fizičkoj kondiciji folk pevačica Dara Bubamara veoma se trudi da uvek bude u top-formi. Od rane mladosti upražnjavala je brojne sportske i plesne aktivnosti, a s vremenom su, zbog brojnih poslovnih obaveza, treninzi prestali da budu njena svakodnevna rutina. Pre nekoliko godina shvatila je da joj redovna fizička aktivnost mnogo znači jer joj, pored vitke figure, daje dodatnu snagu i poboljšava imunitet, te je u svoje dnevne aktivnosti uvrstila obavezno dvočasovno vežbanje. Podršku joj pružaju suprug Milan i sin Kosta, koji se rekreira uz kik-boks. Dara je za ličnog trenera izabrala Marka Šešuma, kondicionog trenera Rukometnog kluba „Vojvodina“, rođenog brata rukometnog reprezentativca Srbije Žarka Šešuma.
- Pre nego što sam počela da aktivno treniram, svi su mi rekli da je najvažnije da pronađem trenera čiji način vežbanja odgovara mom senzibilitetu. Imam potpuno poverenje u mog trenera Marka Šešuma i sa njim, kad god sam u Novom Sadu, vežbam pet puta nedeljno. Trčim na traci, radim vežbe za oblikovanje, vežbam na spravama, a često imamo i treninge u parku. Zadovoljna sam svojom kilažom, jer ne volim kada sam premršava. Volim obline, a radim vežbe za oblikovanje figure. Najbitnije od svega je da na trening idem s velikom radošću - govori za magazin „Hello!“ Dara Bubamara. Njen trener Marko Šešum ističe da je Dara disciplinovana i poslušna učenica, ali da ga često tokom treninga svojim vrcavim duhom zasmejava.

Rekvizit „TRX“ često se koristi u treningu. Početni položaj je priprema za sklek, čije je izvođenje dodatno otežano zbog „TRX-a“ i nestabilnog položaja. Prilikom rada sa ovim rekvizitom kao opterećenje koristi se sopstvena težina, čime se efikasno postiže ujednačeni razvoj kompletne muskulature.
Početni stav je raskoračni, sa prstima okrenutim napolje. Ovako izvođenje čučnjeva osim aktiviranja mišića zadnjice dodatno aktivira mišiće unutrašnjeg dela butine. Podizanje tegova iznad glave dodatno otežava čučanj i angažuje mišiće ruku. Doziranje je 12-15 ponavljanja u tri serije, a ritam izvođenja vežbe je lagano spuštanje i brzo podizanje
Vežbe za trbušni zid su znatno teže zbog dodatnog aktiviranja mišića potrebnih za održavanje ravnoteže na lopti. Ovde je prisutna kombinacija podizanja sa rotacijom trupa. Na taj način jačamo i bočni deo trbušnog zida, a upornim treningom formiramo lep struk. Vežba se radi brzinom koja nam dozvoljava da održimo stabilan položaj. Optimalno je izvesti tri serije po dvadeset ponavljanja.


Piše: Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin