Stana Katić: Veliko priznanje na dodeli People's Choice nagrada

Stana Katić: Veliko priznanje na dodeli People's Choice nagrada

Autor: | 10/01/2014

0

Kanadska glumica srpskog porekla Stana Katić (35) dobila je veliko priznanje na 40. dodeli "People's Choice" nagrada koja je održana u Los Anđelesu. Ona je dobila priznanje publike kao omiljena TV glumica u kategoriji drame.
Stana je širom sveta poznata po ulozi detektivke Kejt Beket iz serije "Kasl". Naravno, serija u kojoj glumi je proglašena i za omiljenu seriju svih učesnika ankete u kojoj su se birali omiljeni glumci, pevači, filmovi, serije...
Stana je rođena u Kanadi, gde su njeni roditelji Petar iz Vrlike i Rada iz Sinja izbegli iz Hrvatske zbog rata.
- Moji roditelji su Srbi iz Hrvatske, a ja nas zovem Dalmatincima - rekla je Stana jednom prilikom.
Ona ima četiri brata i jednu sestru. Nakon srednje škole, koju je završila u Americi, Stana se vraća u Kanadu, gde studira glumu. U karijeri je snimila oko 20 velikih holivudskih filmova. Glumila je između ostalih sa Morganom Frimenom i Ričardom Girom, a imala je i kratku rolu u filmu "Zrno utehe" o agentu Džejmsu Bondu. Ona je 2010. pokrenula projekat "Alternativno putovanje".
Živi i radi u Los Anđelesu. Tečno govori engleski, italijanski, francuski i, naravno, srpski. Poseduje dvojno državljanstvo (kanadsko i američko). Pre tri godine "Buddy TV" ju je proglasio za najseksepilniju ženu na svetu.

Izvor: Alo

Foto: SIPA

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin