Željko Joksimović: Novosađanima obećao spektakl za doček srpske Nove godine

Željko Joksimović: Novosađanima obećao spektakl za doček srpske Nove godine

Autor: | 10/01/2014

0

Doček srpske Nove godine na Trgu slobode neće biti samo najvažniji događaj u Novom Sadu i Srbiji, nego i u celom regionu, najavio je danas Željko Joksimović, uz kog će posetioci centralnog novosadskog trga kročiti u 2014. po julijanskom kalendaru.
- Očekujemo da će u Novi Sad doći ljudi iz cele Srbije, ali i iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije... - dodao je Joksimović na konferenciji za novinare u novosadskoj Gradskoj kući.
- Svi ćemo nastupiti bez honorara i biće to naš dar ovom gradu i svima koji u njega doću 13. januara.
Obrazlažući odluku da niko od izvođača ne naplati nastup, popularni pevač je rekao da je to samo još jedna potvrda "da smo mi Srbi dobar narod, koji ima sjajne pesme i još bolje izvođače".
- Mi imamo svoje komercijalne koncerte, a svako od nas često učestvuje u humanitarnim akcijama. Ovaj nastup nije te prirode, ali jeste sjajna prilika da dobrim ljudima darujemo ono što će ih razveseliti i učiniti im život lepšim. Uz to, lepo je što doček pravoslavne Nove godine postaje tradicija i što smo i mi deo toga - dodao je Joksimović.
Nova godina po julijanskom kalendaru je, podsetila je Nada Kobac, savetnik gradonačelnika Novog Sada, u Srpskoj Atini prvi put organizovana prošle godine, kada su nastupili "Garavi sokak" i još nekoliko novosadskih grupa. Ovogodišnji program na Trgu slobode počeće u ponedeljak u 21 čas, a pre Joksimovića koji će se na binu popeti u 23.30, nastupiće i Jelena Tomašević, Nikola Rokvić i Nataša Bekvalac.
- Zaista sam srećna što ću pevati u gradu kojem sam rođena i živela 30 godina i koji, naravno, volim najviše na svetu - rekla je Bekvalčeva.
- Potrudićemo se da u svima koji dođu probudimo dobro raspoloženje u ovim ne baš dobrim vremenima.

Izvor: Novosti

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti