Sanja Beštić: Srpskoj rediteljki u Njujorku uručena nagrada za predstavu "Tesla"

Sanja Beštić: Srpskoj rediteljki u Njujorku uručena nagrada za predstavu "Tesla"

Autor: | 13/01/2014

0

Srpska rediteljka Sanja Beštić je u subotu u hotelu "Njujorker" primila nagradu Naučne fondacije Nikola Tesla iz Amerike za režiju predstave "Tesla", koja je u maju prošle godine imala njujoršku premijeru a svoju londonsku očekuje u febraru ove godine.
Ceremonija dodele nagrada održana je u čuvenom hotelu "Njujorker" u kome je Nikola Tesla živeo poslednjih dvadeset godina života. Cilj ove fondacije je da se lik i delo Nikole Tesle uvede u školske programe Sjedinjenih Americkih Država i da se javnost upozna sa najnovijim istraživanjima i izumima iz oblasti u kojima je srpski naučnik radio do svoje smrti.
- Ovu nagradu prihvatam od čoveka koji je svojim idejama i izumima osvetlio svet. Ove je velika čast i svetlosni znak da sam na pravom, svetlom putu ka budcnosti - rekla je Sanja u svom govoru na dodeli.
- Imala sam čast i zadovoljstvo da primim nagradu za režiju komada "Tesla". Ova izuzetna nagrada, uručena na sceni balske sale hotela "Njujorker", u kojoj je Nikola Tesla slavio svoje rođendane i držao svoje naučne konferencije, posebno je značajna u mojoj karijeri. Kao ponosna Srpkinja koja živi i radi u Americi, kao neko ko promoviše svoju zemlju, kao i život i rad Nikole Tesle ova nagrada mi daje motivaciju da još vise stvaram na svetskom nivou i pokažem svetu šta sve Srbija ima da ponudi - rekla je rediteljka Sanja Beštić.
Komad "Tesla" koji je napisala engleska autorka Šeri Graubert, naišla je na sjajne kritike a činjenica da se veliki rad, istrajnost, odricanje i posvecenost isplate, govori i najava Sanjine nove premijere "Džeki i Merilin" ovog proleca u Njujorku.
Džeki Kenedi i Merilin Monro su žene koje su obeležile istoriju Amerike i ne prestaju da budu inspiracija različitim umetničkim formama. Prvi put na pozorišnoj sceni u Njujorku, Sanja ih spaja na tajnom sastanku o kome je šezdesetih godina brujala Amerika. šta se zapravo desilo u ljubavnom trouglu iza zatvorenih vrata i kako je Džeki Kenedi nadživela ostale protagoniste, publika će videti 18. aprila u teatru Rov na Tajmes skveru.

Autor: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin