Meril Strip: Žena se danas vrednuje samo na osnovu izgleda

Meril Strip: Žena se danas vrednuje samo na osnovu izgleda

Autor: | 17/01/2014

0

Meril Strip izjavila je da smatra da današnje društvo umanjuje vrednost starijih žena. Glumica, koja je ponovo nominovana za Oskara, našalila se da je u 64. godini vrhunac njene karijere prošao, jer se danas svi fokusiraju samo na izgled.
- Smatram da se u našoj zapadnjačkoj kulturi vrednost žene umanjuje u skladu sa tim koliko je ona lepa ili ne. Prva stvar koju jedna žena kaže drugoj je: "Izgledaš sjajno!" To nije i prva stvar koju muškarci kažu jedan drugom. Oni kažu: "Kako si?" To je kliše. Druga žena se pojavljuje jer ona prva izgleda prestaro - rekla je glumica.
Ona je dodala i da je ponosna na svoje kćerke Mami i Grejs koje su pokrenule svoje glumačke karijere, uprkos tome što su male šanse da postignu uspehe svoje majke. Na pitanje da li im je bilo teško da budu deca legendarne Meril Strip, ona je odgovorila:
- Ponosna sam što su izabrale ovu profesiju uprkos tome... Mnogi moji prijatelji nisu ni blizu uspešni koliko sam ja. Oni su jednako talentovani, nadareni, energični i vredni, ali to im se nije desilo. Moje kćerke znaju da im se sve to može desiti, ali one su ipak odlučile da krenu tim putem.
Meril je priznala i da su njene kolege ponekad u strahu zbog činjenice da rade sa njom, pa ne mogu da se koncentrišu na snimanjima.
- Na prvom čitanju imam osećaj da me ljudi gledaju i da ne obraćaju pažnju na ono što treba da rade. Prvi put kada ja zaboravim tekst ili nešto pročitam pogrešno, onda se opuste - rekla je ona kroz smeh.

Autor: Life Content

Foto: FAME

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: meril strip