Staša Koprivica: Trema pred premijeru predstave "Anđeli čuvari" u Beogradskom dramskom pozorištu

Staša Koprivica: Trema pred premijeru predstave "Anđeli čuvari" u Beogradskom dramskom pozorištu

Autor: | 21/01/2014

0


U subotu 25. januara u Beogradskom dramskom pozorištu na “Sceni Rade Marković” premijerno će biti izvedena predstava “Anđeli čuvari” po tekstu Staše Koprivice, a u režiji Veljka Mićunovića.

Komad koji će od početka do kraja maksimalno držati pažnju publike prati dogodovštine dugogodišnjeg sitnog prevaranta i mladog, entuzijastičnog hakera koji beže već neko vreme od zakona i samo što nisu stigli do granice. Tokom kratkog predaha u pograničnoj varoši, zaustavljaju se u lokalnoj apoteci prirodnih melema. Vlasnik apoteke i njegova mala porodica su u vrtlogu strašnih problema – duguju novac, meta su reketaša i zelenaša, kriju tajne jedni od drugih, predmet su podsmeha čitavog grada. Uprkos svom početnom planu, begunci shvataju da im ne preostaje ništa drugo nego da ostanu i pomognu im. Tako menjaju njihove, ali i svoje živote – zauvek. „Anđeli čuvari“ su dinamična, trilerski napeta, ali i melodramski nežna komedija o pitanjima morala i dužnosti.

U komadu “Anđeli čuvari” igraju: Marko Živić, Andrija Kuzmanović, Milan Čučilović, Ljubinka Klarić, Anja Alač, Miljan Prljeta, Slobodan Boda Ninković, Vladan Milić, Dejan Matić Mata i Milorad Damjanović.

Staša Koprivica priznala je da ima tremu pred premijeru predstave na kojoj je dugo i studiozno radila. Ova 29-godišnjakinja ranije je radila scenario za seriju "Pevaj, brate", a kao glumicu videli smo je u filmu "Šejtanov ratnik".

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin