Boško Janković: Održava kondiciju sa suprugom Dijanom

Boško Janković: Održava kondiciju sa suprugom Dijanom

Autor: | 27/01/2014

0


Naš uspešni fudbaler Boško Janković, koji trenutno igra za italijanski klub „Verona“, zna koliko je za jednog sportistu bitno da održava dobru kondiciju, pa redovno odlazi u teretanu, čak i kada ima slobodne dane. Nedavno je sa suprugom Dijanom i četvoroipogodišnjim sinom Sergejom proveo sedam dana u Beogradu i svakog dana odlazio je u „Fizio centar“, gde je trenirao uz pomoć stručnog osoblja. Društvo mu je ovog puta pravila i njegova emotivna partnerka, jer je udvoje sve lepše.
- Odavno sam shvatio da je dobra fizička kondicija ključ uspeha za svakog sportistu, pa redovno treniram. To je najbolji način da se izbegnu povrede, osim toga lepše se osećam kada sam aktivan. Kada imamo pauzu koja traje oko mesec dana, ja sebe oslobodim vežbanja samo prvih nekoliko dana, a potom počnem svakog dana da odlazim u teretanu. Naučio sam se na takav način života, što mi veoma prija. Nedavno sam sa porodicom nedelju dana bio u Beogradu i svakog dana sam trenirao, a društvo mi je pravila i Dijana.
Uspešni sportista tvrdi da njegova supruga nije fizički aktivna kao on, ali da se i sama trudi da održava kondiciju.
- Dijana trenira manje od mene, što je i razumljivo s obzirom na moj posao. Kada smo u Veroni, nema običaj da odlazi u teretanu, ali kada negde otputujemo, trudimo se da zajedno vežbamo i to uvek bude zanimljivo. Tokom treninga obavezno trčim na traci jer je to za jednog fudbalera ipak najvažnije, ali ne propuštam ni ostale vežbe. Kinezis sprava mi izuzetno odgovara, jedino nikada ne radim vežbe sa tegovima.

OPIS VEŽBI

1.

Stanite u iskorak i uhvatite kinezis traku sa obe ruke. Povlačite je tako da rotirate prednji deo tela i vraćate se unazad. Na taj način jačate trbušne mišiće.

2.
Stanite u raskorak tako da vam je telo blago savijeno napred, a rukama uhvatite kinezis traku i blago savijte laktove. Naizmenično spajajte i razdvajajte ruke u visini brade.

3.
Zauzmite položaj za sklekove sa rukama na triks traci. Rukama podižite celo telo kao da radite sklekove. Na taj način jačate mišiće ruku.

4.

Rukama se držite za triks traku. Jednu nogu savijte u kolenu pod uglom od devedeset stepeni, a drugu gurajte unazad, naizmenično je ispravljajući i savijajući u kolenu pod uglom od 90 stepeni. Na taj način se jačaju mišići zadnje lože.

5.
Stanite u raskorak, uhvatite se za triks traku i celo telo blago povucite unazad. Laktove povlačite unazad i vraćajte ih u prvobitni položaj. Na taj način se jačaju mišići gornjeg dela leđa.

6.
Sedite na pilates loptu sa nogama pod uglom od devedeset stepeni. Ruke držite iza glave i radite trbušnjake. Na taj način ćete najefikasnije ojačati mišiće stomaka.

7.
Sedite na spravu fleks senzor i naizmenično jednu i drugu nogu povlačite napred i vraćajte u položaj pod uglom od 90 stepeni. Na taj način ojačavate prednju ložu, ligamente i tetive.

8.
Sedite na strunjaču raširenih nogu. Petu jedne noge stavite na butinu druge, rukama se uhvatite za stopalo noge koja vam je ispružena. Ponovite postupak i sa drugim delom tela. Na taj način isteže se celo telo posle vežbi.


Tekst: Ivana Nikolić, Life Content
Foto: Janko Petković, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti