Hari Varešanović: Takmičarski šou je pogrešan način da se gradi muzička karijera

Hari Varešanović: Takmičarski šou je pogrešan način da se gradi muzička karijera

Autor: | 07/02/2014

0

Hari Varešanović omiljen je među publikom u Beogradu, pa će posle novogodišnjeg nastupa s Lepom Brenom ponovo zapevati u srpskoj prestonici. Ovoga puta družiće se sa svojom publikom na Dan zaljubljenih, 14. februara, u klubu "Kasina". On se raduje nastupu na ovom mestu, na kojem je prvi put pevao pre dve godine, na svoj rođendan.
- Imamo tri vrste koncerata: promotivne, na trgovima i u klubovima, koje najviše volim. Tu je direktan kontakt s publikom i zato je najlepše. Mogu da otpevam i pesme koje nisu u strogom scenariju. Nadam se da se senzibilitet koji sam osetio pre dve godine u "Kasini" nije promenio - rekao je on.
Na pitanje da li se plaši konkurencije, s obzirom da tog istog dana u glavnom gradu Srbije nastupaju i Doris Dragović i Josipa Lisac, on je odgovorio:
- Nemam pojma ko je sve u Beogradu tog dana. Ja sam u klubu i to je sasvim drugačija atmosfera u odnosu na velike koncerte. Svi ćemo imati svoju publiku.
Nedavno smo Harija imali prilike da vidimo i kao specijalnog gosta revijalnog dela takmičarskog šoua "X Faktor", za koji ovaj proslavleni pevač tvrdi da je pogrešan način da se gradi karijera, što je i obrazložio sledećim rečima:
- U tim takmičenjima u poslednjih pet godina čuo sam sto dobrih pevača. Nažalost, niko ništa nije napravio. Pogrešno je što su tu prave zvezde šoua i televizija, a ne pevači. Karijere treba drugačije da se prave, da se pevač sam posveti sebi i onome što želi da napravi. Moraju naći svoju ulogu, svoj izraz i poruku koju šalju publici. Dok to ne nađu, od njih nema ništa. Ta deca žele da budu poznata, a ne žele popularnost koja se stiče dobrim radom. Oni pevaju tuđe pesme, na stranom jeziku, kakvu onda oni ulogu mogu da imaju, pa neće ići u Englesku i tamo praviti karijeru - objasnio je on.
Što se njegove karijere tiče, Hari je danas objavio novu pesmu nakon pet godina pauze, o čemu kaže:
- Pesma nosi naziv "Da ti ko čovjek oprostim" i malo je neobičnija za grupu Hari Mata Hari. Tekst je naratorski i opisuje kako je devojka prevarila mladića. To prvo njemu priznaje, a on je to njoj oprostio, ali za to se, kako to biva, i pročulo - rekao je on, a potom i prokomentarisao navode kako će promeniti njegov prepoznatljiv imidž:
- Malo ću se redizajnirati, možda promenim frizuru. Skockan sam od šeste godine. Imam svoj identitet i nisam se mnogo tražio niti sam se menjao. Slab sam u kameleonstvu, ali sad ću malo čačnuti promene. Stilisti će odraditi svoj posao. Mi muškarci imamo farmerke, pantalone, crno i belo odelo, košulju, jaknu... Sve se vrti oko toga, a moraš da vodiš računa da ne uđeš u homoseksualni imidž. Nemam ništa protiv njih, ali nisam za vesele boje. Ja sam klasičan muškarac - objasnio je pevač, a potom se osvrnuo i na njegovo učešće u Evroviziji:
- Voleo bih ponovo tamo da nastupim, ali mislim da neću više ići. Ne bih mogao da ponovim uspeh koji smo postigli s "Lejlom". Ostavili smo utisak pobednika i to je nešto neponovljivo. To je isto kao kada biste pitali Mesija da li bi voleo stalno da igra na Svetskom prvenstvu za Argentinu. Sigurno je da bi rekao "da".
Za sam kraj Hari je prokomentarisao i trenutno stanje na muzičkoj sceni na prostoru nekadašnje Jugoslavije:
- Stara Jugoslavija je iznedrila mnogo velikih pevača koji traju i danas i koji su neprikosnoveni. Ovo vreme kilavije pravi zvezde. Željko Joksimović i Džiboni su jedini uspeli da se popnu skoro na nivo slave nekadašnjih velikih pevača. Željko je na neki način nastavak moje škole. Razmišlja ideološki. Uspeo je jer je prihvatio ulogu onako kako treba - zaključuje pevač.

Izvor: Kurir

Foto: Promo

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti