Ana Sofrenović: Novi holivudski angažman

Ana Sofrenović: Novi holivudski angažman

Autor: | 07/02/2014

0

U ostvarenju "Uprkos snegu koji pada", koje je smešteno u pedesete godine prošlog veka u Moskvi, sa glavnom junakinjom špijunkom koja žrtvuje svoju ljubav, svoje mesto našla je i naša Ana Sofrenović. Glavne uloge igraju Oliver Džekson Koen i Rebeka Ferguson, ali i Stingova supruga Trudi Stajler.
- Rad sa rediteljkom Šamim Sarif, ali i kompletnom ekipom, pamtiću kao jedno divno iskustvo iako smo snimali samo nekoliko dana, budući da imam malu ulogu u filmu "Uprkos snegu koji pada". Ovde se dogodio jedan od životnih paradoksa, po kome sam prvi put u životu igrala na čistom engleskom, sa britanskim akcentom, i to u Srbiji, dok sam u filmovima koje sam snimala u Britaniji uvek morala imati akcenat sa primesama ruskog ili nekih drugih slovenskih jezika - rekla je glumica za "Blic".
Kada je izabrana na regularnom kastingu koji je organizovala producentska kuća Anđelke Vlaisavljević "Work in progress", Ana je željno iščekivala snimanje svojih kadrova jer se uželela saradnje sa Britancima, za koje je vezana na poseban način.
- Oni su moji i ja njihova, po maminoj liniji, a deset godina nisam ništa radila sa Britancima. Ovaj put nisam morala da idem u Englesku, nego su oni došli u moj Beograd. Proveli smo prelepo vreme zajedno i nadam se da opet neće proći godine do ponovnog susreta i neke nove saradnje - kaže Ana i dodaje da je bila oduševljena što je ekipa filma na ravnim osnovama sarađivala sa našim filmskim radnicima.
Našoj glumici direktna partnerka bila je glavna glumica, mlada Rebeka Fergunson, za koju ona ima samo reči hvale, kao i za kompletnu glumačku ekipu.
- Videla sam strpljenje na obe strane i nisam primetila da bilo šta ne funkcioniše kako treba. Sjajna je ekipa, ali je rediteljka Šamim Sarif zaista posebna. Drago mi je što sam je upoznala i sarađivala sa njom u filmu o ženama, koji se retko snimaju - kaže Ana.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin