Tamara Dragičević: Ne mogu da se zamislim u nekoj drugoj profesiji

Tamara Dragičević: Ne mogu da se zamislim u nekoj drugoj profesiji

Autor: | 14/02/2014

0

Kad je bila baš mala, Tamara Dragičević želela je da bude doktorka. Ali, već u prvom razredu osnovne škole, zaboravila je beli mantil jer se zaljubila u glumu. Da nije reč o prolaznoj ljubavi, dokazala je šest godina kasnije kada je krenula u Dadov i polako počela da se priprema za Akademiju. Danas, Tamara je jedna od najpopularnijih glumica svoje generacije. A uprkos svim teškoćama glumačkog poziva, nikada nije pomislila da bi bilo bolje da je izabrala neku drugu, sigurniju profesiju.
- Ne, baš nijednom nisam to pomislila. Presrećna sam što sam ostvarila svoj san. Ne mogu da zamislim da se bavim nečim drugim - kaže glumica.
Da li će njena Nadica, koju igra u seriji "Vojna akademija", morati da odustane od svog sna da postane vojnik, videćemo u drugoj sezoni koja počinje da se emituje u nedelju na RTS. U novim epizodama, otkriva nam Tamara, očekuje nas još više akcije, uzbuđenja, dilema, ali i nove ljubavi, svađe i raskidi. Sve je detaljnije nego u filmu koji je videlo više od 100.000 ljudi, a čiji uspeh Tamaru uopšte ne iznenađuje.
- Ovo je priča o ljubavi, odrastanju, borbi, o prijateljstvu. Pojavila su se nova mlada lica, tema je drugačija. Priča o životu kadeta do sada nije snimljena. Atmosfera na snimanju bila je sjajna. Spavali smo na Vojnoj akademiji i divno se družili. Pamtiću odličnu ekipu koja je radila na seriji, ali i vojnički pasulj koji smo jeli - kroz smeh kaže Tamara.

Postoji li nešto što je zajedničko svim devojkama koje studiraju "Vojnu akademiju"?

- Disciplina, preciznost, dobra kondicija. Ali razbila sam predrasude tokom snimanja. Mislila sam da su žene vojnici grublje, što nije pravilo. Mnogo je nežnih, ženstvenih i lepih devojaka među njima.

Ko vam je privatno najsličniji: otmena Eli iz "Montevidea", Buka iz "Mirisa kiše" koja je spremna da žrtvuje ljubav zarad tradicije ili vesela Nadica iz "Vojne akademije"?
- Najbliža mi je vesela i brbljiva Nadica, a najmanje sličnosti imam sa Bukom. Baš zbog toga sam i najponosnija na taj lik. Ali uživala sam igrajući Buku, kao i svaki od pomenutih likova.

Koji deo svoje ličnosti ste upoznali zahvaljujući šouu "Tvoje lice zvuči poznato"?
- Mislim da sam i pre šoua dovoljno upoznala sebe. Na fakultetu prođemo puno toga, i radimo sve sa čime se možemo susresti u daljoj karijeri, tako da ja sebe nisam iznenadila, samo sam imala priliku da pokažem publici nešto novo.

Šta vam više prija - činjenica da ste najmlađa dobitnica nagrade Zlatni ćuran ili popularnost koju uživate među decom?

- Teško pitanje. Glumci vole priznanja i nagrade, pa sam tako i ja ponosna na svoju nagradu, a pogotovo kada znam da sam najmlađa dobitnica Zlatnog ćurana. Sa druge strane, kada vas deca vole i veruju u ono što radite, nema ništa lepše. Kada čujete da pišu sastav o vama, da vas nacrtaju, napišu pismo, to zaista prija, i to je neka vrsta nagrade.

Šta vas je sačuvalo da ne poletite s obzirom na to da ste postali poznati veoma mladi?
- Vaspitanje, porodica, sestra, brat, prijatelji. Ono što ostane nakon našeg života čini nas slavnima, a za života nema vremena da se uživa u slavi i baškari u njoj.

Stariji često govore kako su nove generacije sve gore i gore. Šta biste rekli u odbranu svoje generacije?
- Ne bih ništa rekla, samo bih, da mogu, ukinula društvene mreže! Tako bi se sve vratilo na svoje, verujte mi (smeh).

Koji je najbolji savet koji ste dobili od starijih kolega, a šta biste vi savetovali nekim novim devojčicama koje sanjaju da postanu glumice?

- Najzanimljivije je baš to što veliki glumci retko daju savete. Učiti od njih, posmatrati ih i raditi sa njima je najbolja i najveća škola. A ja bih poručila svim devojčicama da veruju u svoj san i da budu uporne. Ali, ako ne ide, jer nije lako upisati glumu, ne treba očajavati, nego snagu uložiti u nešto drugo, isto tako kreativno što ima veze sa umetnošću.

Gde vidite sebe za deset godina?
- U Srbiji, u pozorištu, na filmu, pored svoje dece i muža!

Ako sve bude kako je planirano, Tamara će u filmu "Tesla" igrati najmlađu sestru poznatog naučnika, Maricu.
- Ništa nije sigurno i potvrđeno, tako da ne bih mogla da pričam o tome, ali istina je da sam na kastingu dobila ulogu Tesline najmlađe sestre i volela bih da snimamo film. Ono što je zasad izvesno je nova predstava u Ateljeu 212, "Slavno", priča o najgoroj operskoj pevačici Florens koju igra Gorica Popović. Trebalo bi da počnem da radim novu predstavu i u Zvezdara teatru.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin