Bojan Perić: Ne smem da razočaram klince kojima sam uzor

Bojan Perić: Ne smem da razočaram klince kojima sam uzor

Autor: | 17/02/2014

0

Publika koja je sa zadovoljstvom pratila seriju „Vojna akademija“, nedavno repriziranu sa podjednako velikom gledanošću, s nestrpljenjem je dočekala nove epizode. U nedelju, 16. februra, na male ekrane vratili su se Stošić, Ris, Klisura, Šaša, Roksi, Nadica... Naravno, reč je o likovima koji su obeležili prvu sezonu serije koja prati zgode i nezgode kadeta Vojne akademije i njihovih pretpostavljenih. Bojana Perića, koji tumači ulogu Danijela Stošića, pitali smo šta publika može očekivati od nastavka priče.

Da li si gledao reprizu „Vojne akademije“?

Pogledao sam tek prve tri epizode, ostale nisam mogao zbog obaveza. S određene vremenske distance apsolutno sam zadovoljan onim što sam uradio, iako sam tada bio bez velikog iskustva pred kamerama. Da imam mogućnost da ponovim te scene, ne bih koristio „naknadnu pamet“, već bih sve odigrao potpuno isto.

U kakvom sećanju ti je ostalo snimanje?
Reč je o projektu koji je, čak i kad nam je bilo teško, a bilo je i takvih momenata, bilo zadovoljstvo raditi. Uživao sam u snimanju, u druženju sa kolegama. Ta serija je, za mene, divno iskustvo.

Prošlo je tri godine od kada si dobio ulogu kadeta Stošića. Koliko si se promenio u međuvremenu?
Stariji sam, zreliji, ozbiljniji... Kad uporedim svoju sliku iz tog perioda i neku noviju, vidim da sam se promenio i u fizičkom pogledu. To je i normalno, tri godine su prošle. Zahvaljujući seriji „Vojna akademija“ stekao sam veliko i neprocenjivo glumačko iskustvo. Gluma je zanat koji se uči kroz praksu, a tokom rada na ovoj seriji imao sam 140 dana snimanja.

Koliko epizoda ima druga sezona serije?

Prva sezona je imala 16 epizoda, a druga ima sedam.

Da li ti je prijao rad na nastavku serije?
Jeste, zato što se okupila ista ekipa, malo pojačana sa strane. Razlika je utoliko što smo u nastavak priče svi ušli sa određenim iskustvom. Kada smo počeli da snimamo seriju nismo znali šta je potrebno da bi nas publika prihvatila, sada je sve bitno drugačije.

Misliš li da će publika sa podjednakim interesovanjem ispratiti nove epizode?
Verujem da će tako biti, tim pre što je istoimeni film pogledalo 120 000 ljudi sa kupljenim ulaznicama. U današnje vreme, to je ozbiljna cifra.

Film je prikazan širom Srbije, kakva iskustva nosiš „sa terena“?

Shvatio sam da 90 posto naše publike čine mladi ljudi, i to me jako raduje. To je uzrast koji se tek formira, a ja sam ponosan što su u mojim kolegama i meni prepoznali uzore koji će ih učiti pravim vrednostima. Ne bih da zvučim pretenciozno, ali drago mi je što su u nama našli svoje idole, a ne u nekim starletama ili ljudima bez zanimanja koji učestvuju u raznim rijalitijima.

Gde je mesto „Vojne akademije“ u ponudi brojnih TV stanica?
Domaće serije su uvek bile gledane, ali dosadašnji repertoar je uglavnom bio blizak ljudima srednje, pa i starije dobi. Nije lako pogoditi ukus mladih, a mi smo u tome uspeli.

Kada si uzor mladima, nema mesta opuštanju, zar ne?
Upravo tako. Ni slučajno mi se ne sme dogoditi da uradim nešto neprimereno, što verovatno i ne bih uradio – jer sam tako vaspitan, ali svestan sam da je svaki moj gest pod lupom javnosti. Ne smem razočarati klince kojima sam uzor. Svakog dana, bar sat vremena provedem na fejsbuku, odgovarajući na njihova pitanja. Ako su oni mogli da odvoje vreme i jave mi se, najmanje što mogu da uradim je da im odgovorim. Ne mogu da verujem da postoje kolege kojima je to mrsko, za mene nema ništa lepše nego kad znaš da neko ceni tvoj rad.

Autor: Eva Čubrović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti