Dušan Svilar: Novu pesmu posvetio rodnom gradu

Dušan Svilar: Novu pesmu posvetio rodnom gradu

Autor: | 28/02/2014

0

Pop pevač Dušan Svilar uskoro će objaviti novi singl, koji je komponovao Aleksandar Sretenović. Po želji nekadašnje zvezde "Granda", aranžman su uradili članovi "Riblje čorbe", gitarista Vidoja Božinović Džindžer i klavijaturista Nikola Zorić.
- Kada sam preslušao pesmu, u njoj sam odmah čuo gitare i pitao menadžera Ganeta Pecikozu da li postoji mogućnost da stupim u kontakt sa Džindžerom i Nikolom - rekao je Svilar i dodao:
- Pesma je u pop maniru i posvećena je mom rodnom kraju Subotici. Planiram još jedan singl, komercijalniji u odnosu na ono što sam do sada radio.
Krajem prošle godine Dušan je održao prvi solistički koncert u Moskvi. Ističe da nikad nije imao veću tremu, jer je ruskoj publici u Međunarodnom kulturnom centru pevao na srpskom jeziku.
- Ljudi su mi prilazili posle koncerta i govorili da su osetili emocije pesama, bez obzira na to što ne znaju naš jezik - kaže Svilar, a potom objašnjava:
- To je za mene bila izuzetna čast. Ove godine bi ponovo trebalo da nastupim u Moskvi, a prvi put u Sankt Peterburgu. U Rusiji sam ostvario saradnju sa pevačicom Kalinom Varabljevom i biće mi zadovoljstvo da je predstavim srpskoj publici na koncertu Kemala Montena 8. marta u Domu sindikata, kada ćemo zajedno nastupiti. U Moskvi smo zajedno pevali "Podmoskovske večeri". Bez obzira na to što ne znam ruski, niti ona razume srpski, komunicirali smo kroz muziku. Ideja je da snimimo srpsko-ruski duet.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još