Vesna de Vinča: Uživanje u Australiji sa misicom Milicom Vukliš

Vesna de Vinča: Uživanje u Australiji sa misicom Milicom Vukliš

Autor: | 05/03/2014

0


Poznata novinarka i direktorka kompanije „Mis Srbija“ Vesna de Vinča početak godine iskoristila je za inspirativna putovanja za koja je povod našla u poslu, ali dobre avanture i slobodni trenuci nisu izostali. Ova uspešna dama januar je provela u Kini, gde je vodila uspešne pregovore o izdavanju njene knjige „Nelson Mandela - Poslednja poruka“. Posle toga, kratko je boravila u Beogradu, a zatim sa aktuelnom mis Srbije Milicom Vukliš otišla je u Australiju. Uskoro će obići i Singapur i Dubai. Vodeći se kroz život devizom da su putovanja njena religija, Vesna uživa da obilazi zanimljive destinacije.
- U Pekingu sam bila na dogovorima u vezi sa izdavanjem moje knjige „Nelson Mandela - Poslednja poruka!“. Oduševljena sam kako taj grad izgleda, kako se Kinezi ponašaju, njihovom energijom i kako su me dočekali izdavači - priča De Vinča, koja je pre odlaska u prestonici Kine sa svojim emotivnim partnerom bila u gradu Čong Čing, gde je doživela saobraćajnu nesreću dok se vozila taksijem. Naime, vozilo u kome su seoni nalazili udario je ogroman kamion, ali, srećom, ona i njen partner zadobili su samo lakše povrede, dok je vozač ostao nepovređen.
- Treba biti kadar stići i uteći i na strašnom mestu postojati - uz smešak citira Vesna omiljenog književnika i filozofa Njegoša.
- Još kao izveštač sa ratišta izoštrila sam intuiciju i instinkt. Tamo sam shvatila da je intuicija božansko u nama, ono što nas uči duhovnom preživljavanju, a da je instinkt ono životinjsko u nama, što nas uči fizičkom preživljavanju. Od tada se hitro snalazim svuda, ali ipak nisam verovala da ću skoro izgubiti glavu u Čong Čingu. Tek sam u povratku, u avionu shvatila šta se desilo i da smo mogli ostati sakati ili smo mogli da poginemo. I opet da parafraziram genijalnog Njegoša koji kaže: „Čaša žuči i čaša meda se najbolje piju smješano. Život je pun kada se mešaju sreća i nesreća, svetlost i tama“. Ne može se život ceniti, poštovati ako nekada ne dotakneš dno, nesreću i preživiš, bez ozbiljnih zdravstvenih posledica - objašnjava De Vinča.
Po dolasku u Beograd Vesna je takođe doživela neprijatnost jer je zbog nevremena i jakog vetra ostala bez polovine krova na brodu na kome živi, a koji se nalazi na ušću Save u Dunav. Tom prilikom uništeni su joj i izolacija i kablovi za struju. Zbog toga se privremeno preselila kod svoje majke na Vračar, a dok boravi u Australiji, Singapuru i Dubaiju, majstori bi trebalo da poprave oštećeni brod.
- U Australiju sam stigla sa Milicom Vukliš, mis Srbije, na „Dane srpske lepote“ i izbor „Mis srpske dijaspore“ u Australiji, gde smo bili specijalni gosti. U čast našeg nacionalnog dana konzul Jasmina Pekmezović upriličila je predivan koktel na kome smo uživale. Inače, ovde radim još neke poduhvate, a sve vreme uživamo na Bondiju, gde smo smeštene u elitnom hotelu sa pogledom na predivnu plažu. Svako jutro idem u školu za surfere, a noću gledamo predstave u Operi, uživamo. Bili smo i na premijeri naše primadone Milijane Nikolić, koja je nastupila u ulozi Karmen. Baš smo bili ponosni. Potom putujemo za Singapur kod mojih rođaka, a onda u Dubai, gde takođe imam pregovore i niz dešavanja - zaključuje Vesna.

Piše: Ivana Nikolić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još