Marija Kilibarda: Otkriva svoj put do vitke figure

Marija Kilibarda: Otkriva svoj put do vitke figure

Autor: | 05/03/2014

0


Beograđanka Marija Kilibarda, voditeljka „Prve“ televizije, najbolji je dokaz da se uz motivaciju, vežbanje i određenu ishranu koju ona preporučuje mogu postići vitka linija i odličan izgled.
Marija je za čitaoce magazina „Hello!“ kreirala dvonedeljni jelovnik, koji je osmišljen tako da poboljša izgled i opšte stanje organizma.
- Ovaj jelovnik donosi vidne rezultate bez izuzetka - kaže poznata tridesetčetvorogodišnjakinja koja opisuje svoj program za dobru formu i vitku figuru.
- Prvi put sam se za režim ishrane obratila fiziologu koji je uradio detaljne analize mog organizma. To mi je bilo potrebno jer sam osećala kao da mi telo šalje jasne signale da postoji određeni disbalans u njemu i da problem nije samo u višku kilograma. Ispostavilo se da sam na pravom mestu i posle više popunjenih upitnika, merenja i skeniranja određena mi je vrsta hrono-dijete, koja mi izuzetno prija. Ovaj način ishrane trajno sam usvojila, što od srca preporučujem i čitateljkama - iskreno kaže Marija, koja garantuje uspeh uz istrajnost u balansiranom jelovniku, hrono-načinu ishrane.
Ovakva ishrana pravi je hit u svetu i preporučuje se onima koji žele da izgube na kilaži. Za razliku od strogih restriktivnih dijeta hrono-dijeta ne zahteva gotovo nikakva odricanja od hrane, već se zasniva na pravilno kombinovanim namirnicama u zadatim vremenskim intervalima. Kod te vrste ishrane naročito je interesantno to što se mogu jesti i slatkiši. Potrebno je voditi računa koje se namirnice konzumiraju u kom periodu dana, jer hrono-dijeta ima tačno propisan dnevni raspored o uzimanju hrane.

- Salate jedem u velikim količinama. Ako se odlučim za testeninu, onda je ona sa pečurkama ili bosiljkom, i sosom od paradajza. Picu pojedem s vremena na vreme, ali sa pelatom, rukolom i sirom. Rižoto pravim sa povrćem ili sa pečurkama. Užinu jedem od 16 do 18h jer u tom periodu nam prirodno opada šećer. Pošto sam navikla da baš tada jedem za užinu sve što sam navela, nisam u krizi zbog ostalih slatkiša. Nemam osećaj da se bilo čega odričem. Od suplemenata u organizam unosim magnezijum citrat i C od 1000 mg svakog jutra, a uveče kompleks vitamina B.

Predlog hrono-jelovnika za dve nedelje:

Dve nedelje je potrebno da se adaptirate na dinamiku uzimanja obroka i na ranije ustajanje. Važno je doručkovati do deset i trideset, najkasnije do jedanaest, a ručak četiri sata posle toga. Za ručak se može uzimati sve što nije pohovano ili prženo, i ne sme se kombinovati meso sa ugljenim hidratima.

PRVA NEDELJA
Ponedeljak
Doručak: sendvič u hlebu ili kifli sa semenkama sa maslacem, paradajzom, goveđom pršutom i punomasnim kačkavaljem
Ručak: grilovana junetina i salata
Užina (između 16 i 18h): crna čokolada i sirovi bademi
Večera: grilovana ćuretina i sveže povrće

Utorak
Doručak: dva jaja ispržena na maslacu sa slaninom
Ručak: potaž od celera, grilovana teletina i salata
Užina: voće
Večera: grilovani losos i grilovano povrće

Sreda

Doručak: pirinač sa slaninom i kiselo mleko
Ručak: minestrone supa, testenina sa bosiljkom i prelivom od paradajza
Užina: brazilski orah, sok od sveže ceđenog voća
Večera: grilovana piletina i bareno povrće

Četvrtak
Doručak: sendvič u kifli sa goveđom pršutom, maslacem i punomasnim sirom
Ručak: potaž od brokolija i pica sa pelatom, rukolom i sirom
Užina: lešnici i crna čokolada
Večera: grilovani smuđ i grilovano povrće

Petak
Doručak: tri pržena jaja na maslacu
Ručak: potaž od šargarepe i rižoto sa povrćem i pečurkama
Užina: sveže voće
Večera: grilovana orada i bareno povrće

DRUGA NEDELJA

Ponedeljak
Doručak: pirinač sa slaninom
Ručak: biftek i grilovano povrće
Užina: sirovi bademi i sok od sveže ceđenog voća
Večera: grilovana ćuretina i sveže povrće

Utorak
Doručak: dva jaja ispržena na maslacu
Ručak: potaž od povrća, grilovana teletina i grilovane tikvice
Užina: crna čokolada i sirovi bademi
Večera: grilovani brancin i bareno povrće

Sreda
Doručak: sendvič u kifli sa goveđom pršutom, maslacem i punomasnim sirom
Ručak: čorba od celera, rižoto od pečuraka
Užina: sveže voće i sirovi lešnici
Večera: file grilovane kernje (riba) i grilovano povrće

Četvrtak

Doručak: pirinač sa slaninom i kiselim mlekom
Ručak: potaž od šargarepe, biftek i grilovani karfiol i patlidžan
Užina: sveže ceđen sok od voća i nekoliko brazilskih oraha
Večera: salata i grilovani ćureći file

Petak
Doručak: tri jaja ispržena na maslacu
Ručak: minestrone supa, testenina sa pečurkama i bosiljkom
Užina: suvo voće
Večera: grilovana tunjevina i salata

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još