Anđelina Džoli: Progovorila o životu nakon dvostruke mastektomije

Anđelina Džoli: Progovorila o životu nakon dvostruke mastektomije

Autor: | 07/03/2014

0

U velikom intervjuu koji je dala za "Entertainment Weekly", Anđelina Džoli govorila je o svom novom rediteljskom pokušaju, filmu "Unbroken", ali i o zdravstvenim izazovima kroz koje je prošla kada se 2013. godine podvrgla preventivnoj dvostrukoj mastektomiji.
- Veoma sam srećna što sam donela tu odluku. Imala sam sreće što sam imala sjajne doktore, što sam imala dobar oporavak i projekat kao što je "Unbroken" na koji sam bila fokusirana i zbog kojeg sam želela da ostanem zdrava, i što sam mogla odmah da se vratim na posao - ispričala je glumica.
Anđelina je u maju prošle godine po prvi put progovorila o svojoj odluci da ode na ukupno tri operacije za preventivnu dvostruku mastektomiju, nakon što su doktori predvideli da ima 87 odsto šansi da oboli od raka dojke i 50 odsto šansi da oboli od raka jajnika. Ona kaže da joj je činjenica da je javno ispričala svoju priču pomogla da upozna druge žene koje su se našle u sličnim situacijama.
- Osećam veliku bliskost sa drugim ženama koje prolaze kroz isto. Gde god da odem, obično sretnem neku ženu sa kojom razgovaram o zdravstvenim problemima, ženskim problemima, raku dojke, raku jajnika. Razgovarala sam sa muškarcima o zdravlju njihovih kćerki i supruga. To je učinilo da osećam bliskost sa drugim ljudima koji se suočavaju sa istim problemima, koji su ili izgubili roditelje ili razmišljaju o operacijama ili brinu za svoju decu - rekla je ona i dodala:
- Otkrila sam svoju priču kako bih pokušala da komuniciram, da pomognem i da se povežem sa drugim ženama i drugim porodicama koje kroz to prolaze. Bila sam veoma dirnuta podrškom i ljubaznošću koju sam dobila od toliko ljudi - zaključila je glumica.

Autor: Life Content

Foto: SIPA

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti