Ivana Selakov: Uzbudljivi odmor u Aziji

Ivana Selakov: Uzbudljivi odmor u Aziji

Autor: | 09/03/2014

0

Pevačica Ivana Selakov nedavno je sa emotivnim partnerom Predragom Mirkovićem na putovanju po Aziji provela dvadeset dana i tom prilikom obišli su Tajland, Singapur i Maleziju. Skladni par prošle godine boravio je na tom kontinentu u Dubaiju, Šri Lanki i na Maldivima, a kako sa tog odmora nose samo najlepše utiske odlučili su da ove godine ponovo odu u avanturu po Aziji. Iako njihov put nije počeo sjajno, jer su do Singapura stigli tek posle trideset sati, a po sletanju na aerodrom shvatili su da su im koferi izgubljeni, ali taj peh im nije pokvario odmor.
- Zbog kašnjenja aviona, umesto planiranih trinaest, od Beograda do Singapura putovali smo punih trideset sati, ali ni to, ni gubitak kofera nisu nam pokvarili raspoloženje. Veoma mi se dopalo ostrvo Santosa koje je pravi raj za ljubitelje dobre zabave, a imali smo priliku da obiđemo i "Univerzal studio" koji se tamo nalazi. Uzbudljiva je bila i vožnja "Singapore Flyerom", sa koga se pruža pogled na čitav grad, jedan dan proveli smo u jednom od najvećih zoo-vrtova na svetu. Poslednje veče u Singapuru bilo je najuzbudljivije jer je bila kineska Nova godina. Prisustvovali smo žurki na trgu, gde sam videla grandiozan vatromet, ljudi su bili maskirani, a i predsednik je prošetao ulicama kako bi svojim građanima čestitao praznik - počinje priču za "Hello!" Ivana.
- Naša sledeća destinacija bio je Bangkok gde smo stigli na kraju izborne kampanje na Tajlandu, tako da smo svakodnevno prisustvovali građanskim protestima, a centar grada je bio pod opsadom vojske. Međutim, to nam nije mnogo smetalo. Pošto je tamo sve veoma jeftino, obnovila sam garderobu koja mi je bila neophodna jer su naše stvari bile izgubljene. U gradu zabava traje non-stop, a u čuvenoj Khao San, ulici turista, gde se organizuju zabave na otvorenom, na svakom koraku mogu se kupiti hrana i piće, ali može se videti i mnogo pacova koji dolaze da jedu hranu koju su turisti bacili. Provozali smo se i brodićem po reci Chao Phraya, gde smo videli čuvenu plutajuću pijacu i njihove glavne hramove. Na svakom koraku postoje maseri koji vam za samo pet dolara pruže odličan tretman, tako da ni to nismo propustili - nadahnuto govori Ivana koja je sa dečkom posetila i čuveno ostrvo Puket.
- Danju smo na Puketu brodićima obilazili obližnja ostrva, od čije lepote zastaje dah, kao što je Fi-fi, gde se nalazi plaža "Maja" iz holivudskog filma "Plaža". Uživala sam u ronjenju i nestvarno lepim ribicama, u milion boja, koje plivaju oko nas. Kad padne noć, Puket postaje centar zabave sa klubovima i kafićima sa neverovatnom ponudom. Imala sam priliku i da pevam u jednoj diskoteci sa odličnim lokalnim bendom i dobila pohvalu od publike. Na svakom koraku su i "lejdi bojevi", odnosno muškarci koji zahvaljujući hirurškim intervencijama liče na vrlo lepe žene.
Poslednja destinacija za pevačicu i njenog partnera bila je Malezija, grad Kuala Lumpur.
- Orijentir celog grada je "Petronasice", najlepša građevina koju sam do sada videla. Kuala Lumpur je spoj starog i novog, tamo se nalaze i najmoderniji restorani i šoping molovi, kao i kineske četvrti. Išli smo i na izlet u pećinu Batu, njihov sveti hram hinduizma, gde se nalazi ogromna zlatna statua Bude, a pored nje više od tri stotine stepenika do pećine. Na putu do vrha društvo su nam pravili majmuni koji uživaju sa turistima, jer ih neprestano hrane, a često se sami posluže, to jest otimaju.
- U povratku smo takođe imali probleme prilikom putovanja jer je u Indoneziji proradio vulkan pa smo do Beograda putovali četrdeset jedan sat, što nam je na onih trideset iz te perspektive delovali odlično - završava Ivana Selakov, koju su na aerodromu u rodnom gradu sačekali koferi zagubljeni prilikom odlaska na put.

Piše: Ivana Nikolić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin