Vesna Dedić: Radi na ekranizaciji svojih romana

Vesna Dedić: Radi na ekranizaciji svojih romana

Autor: | 09/03/2014

0

Vesna Dedić, autorka emisije "Balkanskom ulicom" na RTS, piše scenario za televizijsku seriju na osnovu njena tri romana "Zauvek u srcu", "Sunce meni, sunce tebi" i "Ti si meni sve".
- Tačno je da pišem naručeni scenario za TV seriju koji će biti dramatizacija moja prva tri romana. Uskoro ga završavam, ali to je sve što za sada mogu da kažem - otkriva za "Blic TV magazin" Vesna Dedić.
Popularna voditeljka već trinaest sezona radi emisiju "Balkanskom ulicom" na RTS. Trenutno u goste dovodi obične ljude koji su nepozanti u javnosti.
- Uvek sam pravila ekspriment i pored poznatih javnih ličnosti intervjuisala i ljude koji nisu sa "naslovnih strana". U ovoj sezoni je više takvih priča jer smatram da ispovest nekog lekara, biznismena ili inženjera može biti podjednako interesantna kao i priča neke javne ličnosti. To je možda i neka vrsta mog bunta protiv ove ere poznatih ličnosti bez zanimanja, a i protiv kolega koji kradu sve što im se dopada u mojoj emisiji, od pitanja, koncepta pa do prepisivanja celih životnih priča gostiju koje sam ja odavno ugostila - kaže Vesna.
Ona je nedavno izjavila da će u emisiji biti i više političara, ali tek kada dobije dozvolu od glavnih urednika.
- Političari su uvek retko bili gosti u emisiji "Balkanskom ulicom" iz jednostavnog razloga što ih nikada nisam birala po moći i funkciji već po zanimljivosti životne priče, emotivnosti i iskrenosti. U ovoj sezoni imala sam dve priče koje su svaka na svoj način rasplakale gledaoce, sa Jorgovankom Tabaković i Nikolom Selakovićem. Volela bih da ponovo imam tu vrstu autorske slobode i pozovem u emisiju npr. patrijarha, ili Majkla Devenporta, Borisa Tadića kojeg čekam već 10 godina, Vučića koji nikada nije dao intervju ove vrste, Mila Đukanovića...
Vesna i pored velike želje ne uspeva da sprovede u delo ideju o drugačijem konceptu emisije "Balkanskom ulicom".
- Želim da emisija dobije malo bolje produkcione uslove, deset minuta duže trajanje jer 40 minuta nije dovoljno da se realizuje ozbiljan portretski intervju i naravno termin koji je malo elitniji, umesto u 13.30 mislim da bi nedelja oko 17.00 bila adekvatniji termin za ovakvu, u principu porodičnu emsiju.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti