Aleksa Jelić: Stalno mi igraju leptirići u stomaku

Aleksa Jelić: Stalno mi igraju leptirići u stomaku

Autor: | 20/03/2014

0

Kroz učešće u šou "Tvoje lice zvuči poznato" Aleksa Jelić pokazao je da je talentovan za ples, pevanje, glumu, transformaciju... Producenti šou programa "Ples sa zvezdama", koji će za nekoliko dana početi da se emituje na TV Prva, uočili su još jedan Aleksin talenat – za voditeljski posao, te su mu ukazali poverenje i pozvali ga da sa Irinom Radović bude domaćin ovog novog televizijskog projekta.

Mnoge je iznenadila vest da ćeš ti voditi šou "Ples sa zvezdama". Da li je i tebe iznenadio poziv da se nađeš u toj ulozi?

- Da. Kad su me pozvali na razgovor mislio sam da će me pitati da igram, možda čak i da sedim u žiriju, ali da vodim šou – to mi nije palo na pamet.

U svakom slučaju, niko ne spori da si pravi čovek na pravom mestu. Šta će tačno biti tvoj zadatak?
- Hm, verovatno da budem simpatičan, nasmejan, da se ponekad zavrtim, odem u špagu... (smeh) Ne može se reći šta je tačno moj zadatak. Postoji ono šta i kako treba, a ja ću to izneti na neki svoj način.

Koliko dugo su trajale pripreme?
- Ne dugo, valjda mi voditelji i nemamo neke velike pripreme. Igrači se već uveliko znoje, pa iz tog ugla gledano mogu reći da ponekad nije loše biti "sa druge strane". (smeh)

Kako si se uklopio sa Irinom Radović, koja je iskusna voditeljka?

- Mislim da ćemo biti "dream team". Ona lepo priča, ja lepo igram, pa ćemo se dopunjavati i kombinovati.

Koji savet bi dao budućim takmičarima? Em si ostavio dobar utisak u šou "Tvoje lice zvuči poznato", em si po profesiji plesač, tako da si vrlo kompetentan da ih usmeriš.
- Savet je da uhvate ritam i da se puste i prepuste voditelju. Ne meni, već profesionalcu sa kojim će igrati. (smeh)

Hoće li biti prilike da i sam zaplešeš?
- Moraću da nađem "vreme između" i napravim neki korak. Program to ne predviđa, ali ja to volim.

Šou TLZP privukao je veliku pažnju gledalaca između ostalog i zbog toga što je urađen u maniru svetskih projekata. Hoće li i "Ples sa zvezdama" biti podjednako glamurozan?
- Hoće. Presrećan sam što se takve produkcije rade kod nas. Čini mi se kao da smo izašli iz vekovne tame zvane dva levo, dva desno i što sitnije. Šou TLZP je otvorio velika vrata, a sve emisije tog tipa, koje će se raditi u nastupajućem periodu, trebalo bi da budu tog ili još boljeg nivoa.

Pre desetak dana objavio si novi singl "Još jednom". Može li se reći da je to najava za novi album?
- Nisam siguran da ću raditi albume. Imam još dva prelepa singla koja čekaju da budu objavljena. Jedan po jedan, nekoliko godišnje... to mi se sada sviđa i radi.

Pesma je, kako si izjavio, tri u jedan, budući da je u njenom stvaranju, osim tebe, bila uključena i pevačica Tijana Bogićević, kao i tvoj otac Dragi Jelić, koji je odsvirao gitaru. Da li ste tokom snimanja funkcionisali kao ravnopravne kolege, ili tata uvek ostaje tata, neko čija reč se sluša?

- U toj numeri Dragi Jelić je bio iznajmljeni gitarista. Šta ću, sviđa mi se njegov zvuk, a što je slučajno i moj tata samo pojačava harmoničnost.

Kakvi su ti planovi kada je reč o pozorišnim predstavama?
- Trenutno sam Krcko Oraščić. Jako bih voleo da radim mjuzikle - to sam ja. Uostalom, kroz rad na mjuziklu svi žanrovi umetnosti izlaze na videlo.

Da li ti posao oduzima veći deo dana ili uspevaš da ugrabiš neki trenutak samo za sebe? Kako provodiš slobodno vreme?
- Uzima me posao, ali i ja mu se dajem, te ne mogu da kažem posao jer volim ono čime se bavim. Stoga, u svoje slobodno vreme radim ono što najviše volim; pevam, igram, komponujem, dajem intervjue, putujem...

Proleće je mnogima omiljeno godišnje doba, jer je kao stvoreno za ljubav. Da li bi voleo da ovog proleća i tebi "zaigraju leptirići" u stomaku?

- Meni stalno igraju leptirići u stomaku, bez obzira na godišnje doba. Ako mislite na neko lično zaljubljivanje, bilo bi lepo i kreativno da proleće na moje rame sleće. (smeh)

Piše: Eva Čubrović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin