Bojana Janković: Povratak novinarstvu nakon pet godina medijske pauze

Bojana Janković: Povratak novinarstvu nakon pet godina medijske pauze

Autor: | 31/03/2014

0

Atraktivna Bojana Janković se nakon pet godina medijske pauze vratila na male ekrane, i to kao voditelj emisije "Tačno 1" na Televiziji Prva. U razgovoru za "Blic TV magazin" govori o poslu, radu u Vladi, kćerkama, suprugu Ognjenu Jankoviću, članu "Beogradskog sindikata".
- Povratak novinarstvu, mojoj ljubavi na prvom mestu, pa tek onda profesiji, nije slučajno. To je posledica ogromne želje da radim ono što me najviše ispunjava, što me čini srećnom i profesionalno mi predstavlja izazov - kaže Bojana.

Koliko je ženi teško da se dokaže na medijskom nebu?

- Težinu određuje način na koji želiš da se dokažeš. Ukoliko ti je važno da se samo pojaviš, to danas možeš učiniti lako, na bezbroj načina. Svako danas može da skrene pažnju na sebe. Ukoliko izabereš drugi put koji pozdrazumeva znanje, upornost i pristojnost, logično da je teže. Mediji danas traže jeftinu i brzu atrakciju, ali uvek na kraju opstaju i ostaju prave vrednosti i kvalitet. Biti žena je teško gde god se nalazili, u Srbiji ili bilo gde na svetu. Predrasude su veće, a samim tim se nameće i veća potreba za dokazivanjem.

Tri godine ste radili kao savetnik za evropske integracije u Ministarstvu energetike, zaštite životne sredine i prostornog planiranja. Kako su političari gledali na vas kao voditeljku?
- Kao i na sve druge koji rade u Vladi. Ono što svakoga od nas može da izdvoji jeste odnos ka poslu koji treba da bude na najvišem mogućem nivou, a ja smatram da sam upravo tako radila svoj posao. Inače, Ministarstvo energetike je bio resor ministarke Zorane Mihajlović, a direktno nadređena mi je bila Tatjana Jovanović, divna žena, veliki čovek i profesionalac.

Da li ste savetima pomagali suprugu Ognjenu Jankoviću kod snimanja krimi serije "Odeljenje", s obzirom na to da ste završili postdiplomske studije iz oblasti terorizma i organizovanog kriminala?
- Prvo sam završila specijalističke studije iz ove oblasti na Fakultetu političkih nauka, a zatim master. Upravo mi je zakazana odbrana master rada, a tema koju branim je "Odnos medija i terorizma". Suprugu nisam pomagala, jer je to skroz druga tematika. Ono što smo mi izučavali je globalno, istorijski i tematski drugačije.

Imate kćerke Zoju (5) i Iskru (14 meseci). Šta u ovom trenutku više trpi zbog nedostatka vremena, posao ili porodica?

- Smatram najvećom vrednošću upravo vreme, i iz tog razloga gledam da budem jako racionalna, efikasna i organizovana da bih uspela sve da postignem i da niko ne trpi.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin