Princ Čarls: U društvu dobro raspoloženih zvezda

Princ Čarls: U društvu dobro raspoloženih zvezda

Autor: | 06/04/2014

0

Posle nedavne dodele „Oskara“, „selfi“ fotografije postale su pravi medijski hit, pa tako niko nije imao srca da odbije Džoan Kolins kada je kolegama i prijateljima predložila da zajedno poziraju iza scene na jubilarnoj desetoj manifestaciji „Prince's Trust Celebrate Succes Awards“, održanoj prošle nedelje u Londonu. Istog časa pred kamerom smartfona pridružila su joj se mnoga poznata lica, među kojima Ben Kingsli, Džeremi Ajrons, Džuls Holand, Dominik Vest, Lora Vitmor.

- Uspeli smo! Ako su to mogli da urade u Los Anđelesu, možemo i mi ovde - našalila se čuvena Aleksis iz „Dinastije“. U blizini se našao i pokrovitelj ove dodele, princ Čarls, koji je zakasnio na zajedničko fotografisanje, ali je imao čast da prvi pogleda sliku vesele ekipe i oceni je kao „sjajnu ideju“.

Okružen čitavom galaksijom zvezda, uz još hiljadu i šeststo uglednih zvanica, princ od Velsa je, na manifestaciji koju podržava i magazin „Hello!“, uručivao posebne nagrade mladim ljudima koji su uspeli da se izbore sa različitim životnim problemima. Među njima su se našle žrtve nasilja, tinejdžeri koji su se otrgli iz kandži droge i sklonili se sa ulice, na kojoj vrebaju i ostale opasnosti, kao i osobe koje su se oslobodile depresije, te su danas u stanju da vode normalan i uspešan život. Specijalno priznanje dobila je dvadesetčetvorogodišnja Karin Haris, koja je princa opisala kao „veoma duhovitog i šarmantnog gospodina, koji joj je objasnio kako bi trebalo da pozira da bi na slikama ispala lepše“.

I „oskarovac“ Ben Kingsli oduševljen je Čarlsovim himanitarnim radom. Objasnio je prisutnim medijima da prvom po redu pretendentu na britanski tron mnogo znači to što ima mogućnost da pomogne svima koje život nije mazio. Slavni glumac rekao je da mu nije bilo teško da dođe iz Los Anđelesa kako bi uručio priznanje „jednom mladom heroju koji je bio jači od svih nevolja“. Voditelji Tes Dejli i Vernon Kej otkrili su da princ strogo vodi računa o svakom detalju dodele ovih posebnih nagrada, a pevačica Piksi Lot priznala je da je imala tremu jer ranije nije imala prilike da ga upozna.

- Srela sam njegove sinove Vilijama i Harija na jednoj polo-utakmici i bila sam iznenađena koliko su jednostavni i opušteni, ali i lepo vaspitani momci. Članovi kraljevske porodice ukazali su mi veliku čast time što su me pozvali da se nađem među prezenterima nagrada - rekla je Piksi.

Britanska filmska ikona Džoan Kolins izjavila je da svim sredstvima podržava rad fondacije „Prince's Trust Celebrates Succes Awards“ jer smatra da su „deca naša jedina budućnost“, a Džeremi Ajrons je istakao da svake godine prisustvuje ceremoniji.

- Princ Čarls me je zamolio da budem globalni ambasador njegovog fonda, a nije lepo da odbijete jednu krunisanu glavu - rekao je Ajrons u svom poznatom maniru.

Dok je princ na kraju manifestacije izgovarao reči zahvalnosti, začuo se plač bebe. To se oglasio mali Džordž Aleksandar, stavivši svima do znanja da je i on prisutan na dodeli nagrada „Celebrates Succes“. Bila je to idealna prilika da Čarls objasni kako se snalazi u ulozi dede.

- Još se navikavam na novu dužnost, ali već dobro znam kako zvuči alarm kada je gladan i kada treba dodati flašicu - našalio se princ i nasmejao prisutne.

Tekst: Snežana Ilić

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: princ Čarls

Najnovije vesti