Novak Đoković: Prisustvovao holivudskoj projekciji "Montevidea" u Los Anđelesu

Novak Đoković: Prisustvovao holivudskoj projekciji "Montevidea" u Los Anđelesu

Autor: | 06/04/2014

0

Nešto više od dva meseca posle beogradske premijere filma „Montevideo, vidimo se“, nastavak sage o jugoslovenskom fudbalu premijerno je prikazan i u centru svetske kinematografije - Los Anđelesu. Zasluge za organizaciju pripale su najboljem sportisti sveta Novaku Đokoviću, koji je na specijalnoj projekciji filma okupio odabrani krug holivudskih producenata i distributera, iako je samo nekoliko sati pre toga izašao na teren u Indijan Velsu. Posle još jedne u nizu pobeda, Novak je sa užim krugom saradnika specijalnim letom stigao u Los Anđeles, gde su ga sačekali reditelj Dragan Bjelogrlić, zvezde filma Miloš Biković i Viktor Savić, španska glumica Elena Martinez i producenti „Intermedia Netvork“ Dejan Petrović i Zvonimir Šimunec. Među Novakovim zvanicama našao se i slavni producent Robert Evans, reditelj kultnih filmova “Kum 1” i „Kum 2”, „Kineska četvrt”, “Maratonac” i drugih.

Obraćajući se prisutnima pred projekciju, Novak je izrazio zadovoljstvo što će ljudi iz Holivuda u filmu videti srpsku kulturu na drugačiji način.

- Ovaj film predstavlja Srbiju potpuno drugačije u odnosu na ono što Holivud prikazuje više od dvadeset godina. Činjenica je da postoji stereotip o likovima i filmovima iz Srbije koji je, po mom skromnom mišljenju, negativan. Ovaj film je suprotnost onome što je naša kinematografija predstavljala proteklih trideset godina, a posebno mi se dopalo to što promoviše pozitivne životne vrednosti - rekao je Đoković, uz priznanje da na ovaj način želi da se oduži reditelju Draganu Bjelogrliću, što je zbog profesionalnih obaveza odbio poziv za učešće u prvom delu filma.

Poseta Holivudu podsetila je našeg filmskog velikana na godine kada je živeo u svetskom filmskom centru, a Bjelogrlić nije krio oduševljenje Novakovim gestom.

- Za mene i ekipu filma najvažnije je da nas je Novak učinio ponosnim što je stao iza filma i prepoznao ono zbog čega smo i snimili „Montevideo" - istakao je reditelj.

Glavni akteri filma Viktor Savić i Miloš Biković, popularni Milutinac i Tirke, nisu krili oduševljenje boravkom u Americi, a ekskluzivno za magazin „Hello!“ prenose svoje utiske sa dalekog kontinetna.

- Prvi utisak bila je sličnost između Srbije i Kalifornije, jer nam je za dvesta kilometara puta od Los Anđelesa do Indijan Velsa bilo potrebno pet sati vožnje zbog prepunih traka u oba smera. Nikada nisam video toliko vozila i beskonačne kolone - kaže Viktor, koji je u društvu mlađeg kolege sa tribina stadiona u Indijan Velsu navijao za našeg teniskog asa.

- Novak nas je pozvao na njegov meč i gledali smo zaista sjajnu igru na terenu. Iako je to malo mesto, tokom turnira prodato je četiristo trideset hiljada karata, a „Montevideo, vidimo se“ pogledalo je nešto više od petsto hiljada ljudi, što je zaista impozantan broj. Stoga je to za mene bilo veliko iznenađenje. U Americi je sve veliko, ali gostoprimstvo i doček naših domaćina učinili su da se nimalo ne osećamo malim - sa oduševljenjem govori Savić. U istoj meri bio je oduševljen i Miloš Biković, ponosan na svog svetski uspešnog sunarodnika.

- Gledajući Novakovu maestralnu igru na terenu, srčano smo navijali kako za njega, tako i za Srbiju. Onim što je učinio za „Montevideo“ i nas kao pojedince, još jednom je dokazao da je zapravo jednostavan, topao i velikodušan čovek - kaže Biković, na koga je i poseta Los Anđelesu ostavila snažan utisak.

- U Los Anđelesu smo bili okruženi bleštećim svetlima i vrelim asfaltom, čula nam i dalje ne poimaju šta smo doživeli. Mislim da će još mnogo vremena biti potrebno da mi se utisci sa ovog velikog i važnog putovanja slegnu - zaključuje talentovani glumac.

Piše: Deana Đukić

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti