Dražen Žerić Žera: Ne razmišljam o penziji

Dražen Žerić Žera: Ne razmišljam o penziji

Autor: | 09/04/2014

0

Sarajevska pop-rok grupa „Crvena jabuka“, koja tradicionalno nekako s proleća dolazi u Srbiju, održaće koncert 25. aprila u Domu sindikata, a dva dana kasnije i u novosadskom Srpskom narodnom pozorištu. Biće to idealna prilika da ljubitelji ovog benda čuju njihove najveće hitove u akustičnoj verziji. Za beogradski nastup vlada veliko interesovanje, zbog čega organizatori uveliko razmišljaju o drugom koncertu, a frontmen benda Dražen Žerić Žera poručuje da će sa čak 25 muzičara svirati dokle god publika bude želela da ih sluša. Ako treba i pet sati!

- Neverovatna je atmosfera na akustičnim koncertima, jer se stvara nova muzička dimenzija kojom smo se zarazili kada smo čuli anplagd koncerte Erika Kleptona i Brajana Adamsa - otkriva Žera i dodaje:

- Poželeli smo da to iskustvo podelimo sa našom publikom. Prvi akustični koncert održali smo pre 10 godina, a sada ih doživljavamo kao zamenu za žive albume. Promenili smo aranžmane svih pesama i prilagodili ih instrumentima bez struje.

Kako od toliko hitova birate repertoar?

- Akustični koncert obično duže traje od običnog, jer se uz unapred osmišljen reperator sviraju numere koje publika voli da čuje. Dešava se da nam po završetku nastupa kažu što niste svirali tu i tu pesmu, pa se vratimo za instrumente i izvedemo je. U Zagrebu sam otpevao više od 55 numera. Obično dolaze vatreni fanovi, jer nastupamo u manjim prostorima, a njima nije dosta i šest sati da im sviramo.

Sledeće godine slavite 30 godina karijere, kako ćete proslaviti jubilej?

- Nadam se da će do tada biti gotov stadion na Tašmajdanu, pa da njemu priredimo veliku žurku. Tamo smo započeli karijeru i bila bi nam velika čast da na Tašu proslavimo veliki jubilej. Osim toga, sviraćemo u ostalim gradovima Srbije gde god ima naše publike. Planiramo i da izdamo petorostruki album.

Ne razmišljate o penziji?

- Nijedan muzičar ne razmišlja o penziji. Čak i kada se povuče sa scene, svira i stvara muziku u nekom drugom obliku. Čuo sam i ja da se povlačim u penziju iz bosanskih medija, koji nisu vredni pomena. To su oni isti koji su nedavno „pustili buvu“ da je umro Kemal Monteno, uzbudivši tako medije u celom regionu. Čak sam i ja imao minut ćutnje za mog Kemicu. Mene bar nisu sahranili, ali telefon mi je danima zvonio. Ma, neka ih nosi vrag.

Izvor: Novosti

Foto: Promo

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin