Marija Kilibarda: Prirodni izgled je uvek najbolje rešenje

Marija Kilibarda: Prirodni izgled je uvek najbolje rešenje

Autor: | 19/04/2014

0


Uvek vedra i šarmantna, voditeljka Marija Kilibarda nedavno je postala brend ambasador kompanije „Oriflame“ u Srbiji, čime se priključila listi svetskih lepotica kao što su Monika Beluči, Natalija Vodjanova i Demi Mur, koje takođe promovišu ovu uspešnu kozmetičku kuću. Ovaj angažman dobila je zahvaljujući svom uspehu, strastvenosti, nezavisnosti i pre svega lepoti. Kao dama koja može da se pohvali pravilnim crtama lica i vitkoj liniji, Marija se pre svega trudi da održava svoju prirodnu lepotu, a takozvani natural look za nju je uvek najbolje rešenje. Njen najbolji saveznik u tome je kolekcija „The One“, čije proizvode redovno koristi.

Kakav je utisak na vas ostavila kolekcija “The One” brenda „Oriflame“?
- Mislim da je kolekcija sjajna. Proizvodi su stvarno odlični, a nijanse moderne i lepe. Najbolje je što svako može da pronađe svoju kombinaciju i bude jedinstven.

Koji su vaši omiljeni proizvodi iz te kolekcije?

- Sviđa mi se mnogo proizvoda jer su raznovrsni i pokrivaju sve potrebe, ali bih kao meni najinteresantnije izdvojila kremastu senku za oči “The One Colour Impact” i sjaj za usne “Power Shine”.

Mislite li da bi svaka žena trebalo da neguje u sebi koncept „The One”?
- Naravno, zato što svaka žena zaista jeste jedinstvena i kada taj osećaj pronađe u sebi, oseća se sjajno i ispunjeno, zrači posebnom energijom.

Da li vam je bitno da budete negovani?
- Najvažnije je da svaka osoba, bilo da je reč o dami ili muškarcu, koja želi da izgleda prirodno, uredno i sveže, bude negovana. Negovanje kose, noktiju, kože, zuba baza je za lep i privlačan izgled i ne postoje te nadogradnje i ta šminka koje mogu da nadoknade neodržavanu prirodnu, fizičku lepotu. Uvek pre navijam za prirodan i zdrav izgled nego za kamuflažu.

Spadate li u žene koje dosta vremena provode u salonima ili više volite da se negujete u “kućnoj radinosti”?

- Sve prepuštam onima koji su za to obučeni. Zaista retko odlazim, na primer, kod kozmetičara, možda jednom godišnje. Zato na manikir i pedikir odlazim jednom mesečno, a pošto uživam u lakiranju noktiju, to radim sama. Kosu ne farbam tako da malo vremena provodim u salonima.

Poželite li nekada da promenite boju kose?
- Kao tinejdžerka promenila sam sve moguće i nemoguće nijanse, a od kada sam upisala fakultet i počela da radim, ostavlljam prirodnu boju kose i mislim da mi ona najlepše stoji. Dok sede ne odrade svoje, biću verna prirodnoj boji kose.

Kako održavate vitku liniju?
- Fitnesom, boksom, redovnim masažama i balansiranom ishranom.

Šta za vas znači balansirana ishrana?

- Volim da jedem. Uživam u raznim kuhinjama i ukusima, pa zbog toga moram dodatno da intenziviram fizičku aktivnost. Jedem četiri do pet puta dnevno u zavisnosti od toga kada ustanem. Ne kombinujem određene namirnice, unosim zdrave šećere samo u popodnevnim časovima, a uveče jedem belo meso ili ribu i povrće.

Koliko vas to što imate diskus herniju onemogućava da se bavite određenim vrstama sporta i kakve vežbe praktikujete?
- Ograničava me u tome da moram da izbegavam kontrarotacije u predelu trupa, a svi mi koji patimo od diskus hernije trebalo bi da jačamo leđne i mišiće trbušnog zida, da održavamo odgovarajuću kilažu i tako rasteretimo kičmeni stub.

Imate li neko pravilo u šminkanju koga se uvek pridržavate i šta nikada ne biste “poneli” kada je u pitanju mejkap?
- Šminker Aleksandar Đikić je čovek koji ume da me našminka i levom rukom, a desnoruk je, ili sa povezom preko očiju, i da izgledam tip-top za svaku vrstu javnog nastupa. Zato se sama ne igram šminkanjem. Privatno stavljam samo maskaru i sjaj na usne, a to i nije neka umetnost.

Jeste li još veliki kolekcionar lakova za nokte?

- Jesam. Kod kuće imam više od sto otvorenih bočica.

Kada sebi izgledate najlepše?
- Kada se probudim nasmejana.

Piše: Ivana Nikolić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti