Ana Štajdohar: Sa godinama se sebi sve više dopadam

Ana Štajdohar: Sa godinama se sebi sve više dopadam

Autor: | 21/04/2014

0


Pevačica Ana Štajdohar prepoznatljiva je po svom autentičnom glasu u kome gledaoci svake nedelje mogu da uživaju u emisiji „Veče sa Ivanom Ivanovićem“, gde nastupa sa svojim bendom. Iako je po obrazovanju diplomirana profesorka italijanskog jezika i književnosti, odlučila je da se posveti muzici. Sreću na emotivnom planu pronašla je sa kolegom, saksofonistom Nikolom Demonjom sa kojim je pre dve godine zasnovala bračnu zajednicu. Život posmatra s mnogo optimizma, svaki dan započinje sa osmehom na licu, kao i fizičkom aktivnošću jer joj je važno da bude u kondiciji i da dobro izgleda. Nije opterećena borama, smatra da su ženama danas dostupni brojni tretmani za ulepšavanje, te ne isključuje mogućnost da im se u budućnosti i sama podvrgne.

U emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" pokazujete se u najrazličitijim izdanjima. Volite li i privatno da eksperimentišete izgledom?
- Posao mi omogućuje da isprobam različite odevne kombinacije, frizure i šminku, ali privatno sam umerenija i jednostavnija.

Često stavljate veštačke trepavice različitih oblika i boja. Znači li to da je pogled vaše najjače "oružje" kada je reč o izgledu?

- Smatram da je sve u pogledu, oči su ogledalo duše. Imam šašavu teoriju da čoveka ne možeš u potpunosti da vidiš ako ima tamne naočare za sunce. Kada ih stavim, lični doživljaj je da sam donekle nevidljiva. Pogled govori više od reči.

Koliko vodite računa o ishrani i da li ste pristalica dijeta?
- Pristalica sam umerenog načina ishrane. Određenu slasnu hranu nazivam hranom sreće, u šta spadaju slatkiši, sirevi i testenine. Takvu hranu biram uglavnom kad sam neraspoložena, što je potpuno pogrešno, jer hrana ne bi trebalo da služi u te svrhe. Ipak, ja nisam besprekorni robot, već veliki hedonista. Nabacim neki kilogram, pa ga skinem i tako ukrug.

Donosi li vam suprug ponekad doručak u krevet?
- Nekad on meni, nekad ja njemu. Kada imamo slobodan dan, često ga provodimo u krevetu, uz neku finu hranu i filmove.

Kako negujete glas, pijete li sirovo jaje ili neki drugi prirodni "sirup"?

- Mom glasu najviše prijaju spavanje i odmor. Živo jaje sam jednom probala iz čiste radoznalosti i moram da priznam da sam se stresla od grozote.

Kako započinjete dan?
- Svaki drugi dan započinjem vežbama. U poslednje vreme odgovara mi da treniram kod kuće uz “Jutjub“, na kome se mogu pronaći različite vežbe. Posle toga prijaju mi dugo tuširanje i sok od pomorandže. Smatram da je bitno dan započeti pozitivnim mislima, a ne razmišljanjem šta vas sve od obaveza tog dana čeka. Još imam privilegiju da mogu da se budim prirodno, bez alarma, na moju veliku radost.

Kada ste sebi najlepši, a kada suprugu?
- Sebi sam najlepša kada sam dobro raspoložena i kada mi se oči smeju. Moj muž najviše voli da me vidi upravo takvu, ali sam mu uvek lepa.

Kako reagujete kada u ogledalu ugledate boru?

- Ne bojim se godina jer se sebi s godinama više dopadam. Ipak, bila bih neiskrena kada bih rekla da sam ravnodušna na znake fizičkih promena. Već imam takozvane bore smejalice i mislim da ću ih u budućnosti korigovati. Pristalica sam estetske hirurgije iako mi se ne dopadaju preterivanja, ali ne vidim nijedan razlog da na sebi ne promeniš ono što ti smeta. Prirodno nije uvek nužno najlepše.

Da li biste promenili nešto na sebi?
- Ono što sam želela da promenim ja sam promenila. Ako u budućnosti budem imala još neku želju, ostvariću je. Jedino što ne razumem je liposukcija. Za mršavljenje su ti dovoljni snaga volje i rad, na to zaista sam možeš da utičeš i rešiš problem bez odlaska pod nož.

Koristite li uvek isti parfem ili volite da ih menjate na određeno vreme?
- Menjam parfeme, pa me mnogi mirisi u trenutku asociraju na različite periode života i vraćaju u neke prošle situacije. Sada koristim stari dobri Žan-Pol Gotje „klasik“. Volim slatke puderaste parfeme.

Primenjujete li neki recept za lepotu duha?

- Teram crne misli što dalje od sebe, vežbam optimizam i želim dobro ljudima koji me okružuju.

Piše: Deana Đukić, Life Content
Foto: Mirko Tabašević, Life Content
Šminka i frizura: Srđan Petković za Mini-bar „Studios“, Hadži Milentijeva 14, tel: 011 / 244 - 35 - 59

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: Ana Štajdohar