Tamara Dragičević: Praznicima se radujem kao malo dete

Tamara Dragičević: Praznicima se radujem kao malo dete

Autor: | 21/04/2014

0

Posle filma "Montevideo, bog te video" Tamara Dragičević dobila je nekoliko velikih uloga u pozorištu, a već sledeće godine očekuju je tri velike filmske premijere. Uživa u ljubavi s kolegom Petrom Benčinom, a za "Kurir" govori o tome kako je proslavila Vaskrs, da li je teško igrati s dečkom na sceni i koji joj je bio najteži glumački zadatak.
- Praznicima se radujem kao malo dete, a Vaskrs sam provela u krugu porodice.

Odrasla si u Dadovu. Da li si još tada odlučila da postaneš glumica?

- Već u sedmom razredu osnovne škole čvrsto sam rešila da je to posao koji želim da radim. Krenula sam da idem u beogradska pozorišta, da uživam u predstavama i da maštam kako ću upisati glumu.

Pre desetak dana imala si dve premijere - u Ateljeu komada "Slavna Florens" i u Zvezdara teatru drame "Rođendan gospodina Nušića". Šta ti je teže da igraš - tri različita lika ili veliku glumicu Ljubinku Bobić?
- Što bi rekli, ne zna se šta je teže. (smeh) Bez šale, zaista je i jedno i drugo teško na svoj način - i promeniti tri potpuno različita lika za sat i po i igrati našu veliku glumicu i posebnu, neponovljivu Ljubinku Bobić.

Kako je raditi s dečkom Petrom?
- Opušteno i lepo.

Najmlađa si dobitnica Zlatnog ćurana. Da li ti je teret tako velika nagrada?

- Nije. Nemam vremena da na to tako gledam. Vreme ide, dolaze nove uloge, treba napredovati, pomerati granice i raditi na tome da se broj nagrada poveća. Ponosna sam na tu nagradu. To je zaista poseban trenutak u mojoj karijeri, pogotovo što sam tu ulogu spremala dok sam još bila student.

U seriji "Miris kiše na Balkanu" snimala si ljubavnu scenu sa svojim profesorom Draganom Petrovićem Peletom. Zašto ti je taj zadatak pao toliko teško?
- Nije prijatno kad nekoga koga gledaš kao autoritet, oca, profesora treba da poljubiš i zavodiš. Jeste to sve gluma, zato smo mi i uradili te scene krajnje profesionalno i dobro, ali ti to dođe kao incest.

Šta će se dešavati sa Eli u seriji "Montevideo, vidimo se"?
- Čeka Milutinca i navija za njega, neće se Eli pojavljivati mnogo u nastavku serije.

Sledeće godine moći ćemo da te gledamo tri filma - "Igra u tami", "Tesla" i "Panama". Da li će 2015. biti tvoja godina?

- Nadam se da hoće, mada nijedan od ta tri filma nije izvestan, sve je još uvek u pripremi.

Da li ćeš biti manekenka u još nekom spotu Kikija i Pilota?
- Što da ne. Snimanje spota za mene je bilo divno iskustvo i lepo smo radili i družili se.

Izvor: Kurir

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin