Viktorija Bekam: Humanitarna poseta Južnoj Africi

Viktorija Bekam: Humanitarna poseta Južnoj Africi

Autor: | 24/04/2014

0

Viktorija Bekam nedavno je posetila Južnu Afriku u sklopu humanitarne fondacije "Born Free" čiji je cilj da se iskoreni prenos HIV-a sa majke na dete do kraja 2015. godine. Tokom ove humanitarne misije, koju je na fotografijama zabeležila čuvena Eni Libovic za magazin "Vogue", slavna dizajnerka naučila je nešto više o revolucionarnoj piluli za trudne majke zaražene HIV-om, koja je dostupna tek nekoliko godina.
- Neverovatna je činjenica da postoji tableta koju žena zaražena HIV-om može da uzme, a koja znači da će beba biti rođena bez HIV-a. Nisam znala da takva pilula postoji i zbog nje sada je 97 odsto beba rođeno bez HIV-a. Ja sam žena i ja sam majka i ovo me je mnogo pogodilo - rekla je ona, te dodala da joj je ovo putovanje promenilo život.
Supruga Dejvida Bekama posetila je u Južnoj Africi nekoliko bolnica i to iskustvo joj je veoma teško palo.
- Uznemirila sam se kada sam videla svu tu bolesnu decu, i tada sam shvatila koliko sam blagoslovena zbog zdravlja svoje dece - rekla je Viktorija, koja ima sinove Bruklina, Romea i Kruza i kćerkicu Harper.
U saradnji sa dobrotvornom organizacijom "Born Free" ona je udružila snage sa poznatim ličnostima među kojima su Ivanka Tramp i Žizel Bundšen, i modnim kućama kao što su Versaće, Prada i Aleksander Mekvin, i stvorila liniju haljina za majke i kćerke.
Viktoriju je urednica "Vogue"-a Ana Vintur pozvala da bude deo ove humanitarne misije, u kojoj je učestvovala i etiopijska manekenka Lija Kebede.

Autor: Life Content
Foto: Vogue

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin