Izložba slika "Turbulencija" Steve Mandića

Izložba slika "Turbulencija" Steve Mandića

Autor: | 07/05/2014

0

Izložba slika "Turbulencija" Steve Mandića biće svečano otvorena u galeriji Eurocentra u Makedonskoj 30. 9. maja sa početkom u 20 časova.
Naziv izložbe oslikava duboko osećanje autora u bližem periodu njegovog života, a koje je blisko svima. To je i razlog što su njegova dela sa jakom porukom, ali jednostavna u komunikaciji i posmatrač lako u njima može pronaći delić priče koju je i sam proživeo. Slike su rađene u Pop art maniru, a donose određenu dozu ironije i samoironije.
- Slike koje će biti predstavljene u okviru izložbe “Turbulencija” su priče o životu i iz života, priče o istinskim stanjima lišenim materijalnog i veštačkog. One govore o organskim stvarima, strastima i emocijama. Slikam mikro-trenutke koji mi se dešavaju i koje opažam oko sebe. Svoju želju za igrom i energiju sa platna želim da prenesem i na posmatrača, dok otkrivanje stalne tubulencije u našim životima i dalje traje. Radovi su počeli da nastaju kao moja potreba da na platna prenesem jedno duboko intimno i emotivno stanje. Reakcije prijatelja i okoline na seriju slika nastalih u periodu od decembra 2012. godine do sada, dovela je do moje prve samostalne izložbe - kaže Mandić o svojim delima.
Radovi se mogu videti u galeriji Eurocentar (Makedonska 30) od 9. do 16. maja 2014. godine.
Stevo Mandić rođen je 12. avgusta 1960. godine u Bačkoj Topoli. Završio je školu za grafički dizajn u Beogradu. Tokom 20 godina rada u agencijama svoj umetnički pečat ostavio je i u saradnji sa mnogobrojnim internacionalnim i domaćim klijentima. Ljubav prema umetnosti i muzici dovela je do saradnje sa mnogim izdavačima i radu na ilustracijama, dizajnu i opremi knjiga, između ostalog i za knjigu "Rokopisi" proslavljenog novinara Pece Popovića.

Autor: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: izložba slika

Pročitajte još

Najnovije vesti