Janko Tipsarević i Viktor Troicki: Uručili pomoć evakuisanima iz poplavljenih područja

Janko Tipsarević i Viktor Troicki: Uručili pomoć evakuisanima iz poplavljenih područja

Autor: | 17/05/2014

0

Srpski teniseri Janko Tipsarević i Viktor Troicki posetili su noćas evakuisane iz poplavljenih područja i uručili im pomoć.

Iz Teniskog saveza Srbije poručili su da će pomoći u skladu sa svojim mogućnostima, a da je prva mera odluka da svi zaposleni od svojih primanja izdvoje deset odsto za ugrožene.

- Teniski savez Srbije shodno svojim mogućnostima, u narednom periodu, učiniće sve da pomogne najugroženijima. Kao prva mera, doneta je odluka da svi zaposleni u TSS izdvoje deset odsto svojih primanja za maj mesec, a iz sponzorskih sredstava, kao i donacija članova Upravnog Odbora, izdvojiće se suma koja će biti upućena na račun koji je odredila Vlada Republike Srbije i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. Takođe TSS je pozvao sve teniske klubove širom zemlje, a ima ih više od 190, da učine napor i pomognu u onoj meri koliko im mogučnosti to dozvoljavaju. TSS poziva sve ljude dobre volje, pre svega naše uspešne sportiste, da pokažu po ko zna koji put svoje veliko srce i pomognu najugroženjim porodicama - stoji u saopštenju Teniskog saveza Srbije.

Srpski teniseri su posetili evakuisane građane u SC Banjica i uručili im pomoć. Pored brojnih sportista u akciju se uključio i košarkaš Golden Stejta Nemanja Nedović koji pomaže unesrećenima u halama u Železniku.

Brojni sportisti su krenuli sinoć i jutros ka Šapcu da bi pružili pomoć i sprečili da poplava ugrozi ovaj grad.


izvor: Kurir
foto: Tviter

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti