Žarko Laušević: Nakon 15 godina ponovo u Beogradu

Žarko Laušević: Nakon 15 godina ponovo u Beogradu

Autor: | 21/05/2014

0

Nakon 15 godina poznati glumac Žarko Laušević stigao je u Beograd i na pitanja novinara samo je klimao glavom. Stigao je u pratnji jednog prijatelja, noseći samo jedan kofer. Sačekala ih je nepoznata ženska osoba, a na pitanja okupljenih novinara kako je i da li se oseća dobro samo je potvrdno klimnuo glavom.
U jednom momentu fotoreporterka je pala, a on je nežno uhvatio za ruku i pomogao joj da ustane džentlmenski je držeći za ruku nekoliko sekundi da bi se uverio da je devojci dobro, a zatim nastavio ka automobilu i samo je potvrdnuo klimnuo glavom da su i on i porodica dobro. Glumac je prvo posetio Podgoricu, da bi danas došao i u Beograd.
Podsećamo, Žarko Laušević osuđen je za dvostruko ubistvo koje je počinio 1993. godine u Podgorici, a nakon 15 godina svojevoljnog izgnanstva vratio se nazad.
Tragedija velikog glumca dogodila se 31. jula 1993. godine, kada je njega i njegovog starijeg brata Branimira napala grupa nasilnika u kvartu preko Morače. Žarko je, braneći brata i sebe, dvojicu mladića ubio iz pištolja, a jednog teško ranio. Osuđen je na 15 godina zatvora, a nakon što je tadašnji Savezni sud ukinuo presudu, Laušević je ponovo izveden pred sud i u februaru 1998. osuđen na četiri godine zatvora zbog dvostrukog ubistva u prekoračenju nužne odbrane. Budući da je Laušević pre izricanja presude odležao već četiri i po godine, pušten je na slobodu. Ubrzo potom otišao je iz zemlje, živi u Njujorku i radi fizičke poslove. Punih 15 godina kasnije ponovo je posetio domovinu.

Autor: Life Content
Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti