Sanja Marinković: Doživela nezaboravno iskustvo na putovanju u Lisabonu

Sanja Marinković: Doživela nezaboravno iskustvo na putovanju u Lisabonu

Autor: | 24/05/2014

0

Voditeljka Sanja Marinković nedavno se vratila sa uzbudljivog putovanja u Portugaliju, gde je prisustvovala glamuroznom događaju „Style Master Show 2014“, u okviru koga su petu godinu zaredom dodeljene nagrade za najumešnije stručnjake u sferi oblikovajna kose. Među više od tri i po hiljada učesnika iz čitavog sveta našla se i srpska delegacija, koju je činilo dvadeset pet članova, a status VIP zvanice uživala je „Pinkova“ televizijska zvezda. Organizatori putovanja Voja Radovanović i Aleksandar Demić potrudili su se da popularnoj voditeljki upriliče nezaboravan provod, ali se ona isprva kolebala da prihvati poziv. Dvoumeći se da li da otputuje bez supruga Aleksandra i sina Strahinje, zaštitno lice „ružičaste“ televizije na posletku je ipak pristalo na obilazak jedne od najautentičnijih evropskih destinacija.

- Ovo je bilo moje prvo putovanje bez supruga i deteta za poslednjih sedam godina. Do sada smo u ovakvim putovanjima uživali uglavnom sve troje i to je bilo jedno novo iskustvo za mene - počinje priču novinarka, koja je pred polazak doživela mali peh.

- Na aerodromu mi se pokvario telefon i nisam mogla da se čujem sa porodicom, već smo samo razmenjivali poruke. To je bila otežavajuća okolnost, ali sam se brzo snašla - otkriva poznata majka, koja ne krije da ju je Lisabon očarao, a povod za posetu ovog evropskog grada bila je spektakularna dodela nagrada za vrhunske svetske frizerske stručnjake.

- Ono što je dodela „Oskara“ u filmskoj industriji, to je ovaj događaj za umetnike u industriji oblikovanja kose. Bio je to pravi spektakl, najveći događaj te vrste u svetu. Srbiju je predstavljala Una Radivojević, koja je u revijalnom delu predstavila svoje frizure za venčanja, koje su oduševile prisutne. Ona i Saša Demić bili su fenomenalni domaćini, osmislili su kompletan program našeg boravka u kome smo uživali od prvog trenutka - oduševljeno komentariše voditeljka, koja je uživala u petodnevnom boravku na zapadnim meridijanima Evrope.

- Jedno veče bilo je rezervisano za šou, a ostalo vreme uživali smo u čarima Lisabona. Prepešačili smo ceo grad, obišli smo i gradić Sintru koji pripada lisabonskom okrugu, stigli smo i do najzapadije tačke evropskog kontinenta Kabo de Roka, gde smo sa litice gledali u pučinu iza koje se nalazi Amerika. Kaškaiš me je potpuno očarao i zaista ne čudi što je omiljeno letovalište Džordža Klinija i drugih svetskih zvezda - puna utisaka opisuje svoj boravak poznata voditeljka, koju je opčinila fado muzika koju i privatno rado sluša, a gastronomski specijaliteti bili su baš po njenom ukusu.

- Bakalar je njihov specijalitet u kome sam, slobodno mogu da kažem, preterivala, nikada mi nije bilo previše. Oni ga pripremaju na specifičan način, sa krompirom i jajima, a ukus mu je fantastičan. Sva hrana je bila zdrava i lagana, ona koja ne goji, od bakalara do morskih plodova, mogao si da jedeš sve i koliko poželiš.

Poznato je da uz riblje specijalitete najbolje ide dobro vino, tako da je osim u čuvenom portugalskom portu uživala i u specifičnoj vrsti tog rajskog napitka.

- Probala sam mlado, takozvano zeleno vino, za koje nisam ni znala da postoji, a služi se ledeno. Naručili smo ga uz ručak i uživala sam u svakom gutljaju.

Sanja kaže da je, za razliku od ostalih ženskih čanova ekipe, ovoga puta zaobišla tržne centre, a jedini poklon kupila je Strahinji i to na njegovo insistiranje.

- Svi članovi „Revlonovog“ tima zajedno sa mnom pretražili su Portugaliju kako bi za Strahinju našli snajper, i uspeli smo u tome. Sve vreme koristila sam isključivo za obilazak i odmor, ne razmišljajući o bilo kakvoj kupovini - kaže Sanja koja ne krije da je sve vreme putovanja mislila na najmilije.

- Sve vreme sam razmišljala o tome šta bismo sve radili zajedno da su oni sa mnom. Sva moja putovanja do sada bila su su porodična, a Strahinja i ja smo se sada prvi put odvojili na duže vreme. Muž mi je rekao da sam mu mnogo nedostajala i da nije siguran kada će me ponovo pustiti, a sin je svima u školici javio dan kada se njegova mama vraća kući - kaže uz osmeh brižna supruga i majka, koja ne krije da joj je ovakav odmor ipak prijao.

- Prijalo mi je ovo putovanje jer sam imala fantastične domaćine. Kada sam se vratila, moja prijateljica i koleginica Vesna Dedić rekla mi je da me dugo nije videla tako raspoloženu, da prosto zračim i da se vidi da sam se odmorila - sa osmehom završava Sanja, koja je odmah po povratku nastavila sa radom u studiju. Nema sumnje da će dobro raspoloženje preneti i na gledaoce emisija „Magazin in“ i „Bračni sudija“.

Intervju: Deana Đukić

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin