Ishrana poznatih: Veliko spremanje organizma

Ishrana poznatih: Veliko spremanje organizma

Autor: | 01/06/2014

0

Zvezde znaju koliko je detoksikacija važna za besprekoran izgled na crvenom tepihu, a saveti poznatih ličnosti pomoći će vam da oslobodite telo od štetnih materija.

U ovo doba godine poznate ličnosti redovno pribegavaju nekoj od detoks dijeta jer pre početka leta svi žele da izgledaju savršeno.

Neke zvezde spremne su na različite eksperimente. Pre nekoliko godina, prilikom posete jednom austrijskom centru za detoksikaciju, Demi Mur isprobala je terapiju pijavicama koje isisavaju krv i tako revitalizuju telo.

Megan Foks otkrila je da četrdeset osam sati pre izlaska na crveni tepih pije isključivo jabukovo sirće sa malo vode, dok En Hatavej obroke zamenjuje koktelima od limunovog soka, javorovog sirupa i ljute paprike. Ovu čudnu mešavinu osmislio je trener slavnih Dejvid Kirš, među čijim klijentima su bili Hajdi Klum i Liv Tajler. Sličan metod primenila je i Bijonse, kada je zbog uloge u filmu „Dreamgirls“ smršala gotovo deset kilograma. Poenta je u tome da paprika ubrzava metabolizam, sok od limuna obezbeđuje neophodne vitamine, a javorov sirup pruža preko potrebnu energiju i minerale.

Nisu svi u Holivudu spremni da, kao Demi i Bijonse, probaju nešto novo. Većina zvezda preferira manje radikalan pristup detoksikaciji, koji podrazumeva konzumiranje zdravih namirnica, pre svega velike količine voća i povrća, najčešće kao sveže pripremljene sokove. Gvinet Paltrou je među najvatrenijim pristalicama detoksikacije i insistira na tome da proces bude bezbedan i efikasan. Tokom sedmodnevne dijete iz ishrane izbacuje sve mlečne proizvode, kofein i mesne prerađevine, pije isključivo koktel od cvekle, šargarepe, jabuke i đumbira, za ručak jede supu od brokolija ili sok od rukole, a za večeru nešto posno i bogato proteinima, uglavnom piletinu sa salatom. Rezultati su očigledni kad god Gvinet, koja ima dvoje dece, primeni ovaj način ishrane.

- Šejkovi i sokovi, odnosno tečna hrana, trebalo bi da olakšaju posao vašem sistemu za varenje - objašnjava glumica, koja je nedavno javnost obavestila da će se razvesti od supruga Krisa Martina.

Ukoliko želite da oslabite nekoliko kilograma, a istovremeno povećate nivo energije, to ćete postići svakodnevnim sprovođenjem programa zdrave ishrane.

Namirnice koje bi obavezno trebalo konzumirati tokom detoksikacije su: presno povrće i sokovi od povrća, sveže voće i nezaslađeni voćni sokovi, najmanje dva litra vode dnevno, biljni čajevi, beli i zeleni čaj bez teina, nemasni jogurt sa probioticima, integralni pirinač sa ribom, piletinom ili ćuretinom ukoliko vaš program detoksikacije traje duže od tri dana. Namirnice koje se tokom detoksikacije moraju izbegavati su: brza hrana i gotova jela, šećer i so, mast životinjskog porekla i crveno meso, mlečni proizvodi, napici sa kofeinom, kafa, čaj, koka-kola, nikotin i alkohol, proizvodi od belog brašna, poput hleba i testenina, beli pirinač i krompir. Posle tri do sedam dana na ovom režimu ishrane, vaš sistem za varenje se odmorio, a telo je dobilo sve hranljive materije neophodne za pravilno funkcionisanje. Uzdržavanje od kofeina, masti i šećera može da bude naporno, a takve restrikcije mogu da prate glavobolja, letargija i razdražljivost. Detoksikaciju započnite onda kada imate najviše slobodnog vremena jer ćete često biti pospani i pomalo dekoncentrisani.

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: gvinet paltrou